TECH

Το Minecraft «ανάβει»και πάλι τη Μεγάλη Πυρκαγιά του Λονδίνου

Το Minecraft «ανάβει»και πάλι τη Μεγάλη Πυρκαγιά του Λονδίνου
London Museum

Με τη βοήθεια του δημοφιλούς ηλεκτρονικού παιχνιδιού, το Μουσείο του Λονδίνου παρουσιάζει το χάρτη της Μεγάλης Πυρκαγιάς του Λονδίνου, που κατέστρεψε το ιστορικό κέντρο της πόλης, το 1666.

Το Minecraft και η δυνατότητα που παρέχει στους χρήστες του να χτίζουν ψηφιακούς κόσμους, το έχουν μετατρέψει σε ένα εξαιρετικά χρήσιμο εκπαιδευτικό εργαλείο. Το παιχνίδι που δημουργήθηκε από τη Mojang και αγοράστηκε από τη Microsoft έχει αξιοποιηθεί για τη διδασκαλία γεωγραφίας, καλών τεχνών, γεωλογίας, ακόμη και ιστορίας. Έτσι, το Μουσείο του Λονδίνου δημιούργησε το νέο πρότζεκτ με την ονομασία «Η Μεγάλη Φωτιά του 1666» και με τη βοήθεια του Minecraft θα αναδημιουργήσει το Λονδίνο εκείνης της εποχής και την πύρινη λαίλαπα που χτύπησε την πόλη πριν από 350 χρόνια.

Ο πρώτος από τους τρεις ψηφιακούς χάρτες που θα δημιουργηθούν, θα δημοσιευτεί στις 29 Ιουλίου και θα απεικονίζει το Λονδίνο πριν από τη φωτιά. Μέσα στο χάρτη θα βρίσκονται διασκορπισμένα ηχητικά αρχεία που θα περιγράφουν τις συνθήκες της εποχής, αλλά και την πόλη.

Ο δεύτερος χάρτης, φτιαγμένος και αυτός με τη βοήθεια του Minecraft, θα δημοσιευθεί τον Σεπτέμβριο και θα αναδημιουργεί το Λονδίνο την ώρα της κρίσης: όσοι περιηγούνται σε αυτόν, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε μίνι-παιχνίδια κρίσης, στα οποία θα καλούνται να παίρνουν αποφάσεις για το μέλλον της πόλης ή των κατοίκων της.

Ο τρίτος χάρτης είναι προγραμματισμένος να δημοσιευθεί τον Φεβρουάριο του 2017 και θα επιτρέπει στους παίκτες να ξαναχτίσουν το Λονδίνο, με βάση τα σχέδια αρχιτεκτόνων, όπως οι Christopher Wren, John Evelyn και άλλοι.

Η επιτυχία του Minecraft οφείλεται στο γεγονός ότι έχει μεταφέρει τη λογική του γνωστού παιχνιδιού Lego, στον ψηφιακό κόσμο: με τη χρήση τετράγωνων δομικών "λίθων", οι παίκτες μπορούν να αναδημιουργούν κτίρια, τοποθεσίες, ολόκληρες περιοχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ