TECH

Τρία απλά και δωρεάν κόλπα που προτείνει το Netflix για να βελτιώσετε την ταχύτητα του Wi-Fi

Τρία απλά και δωρεάν κόλπα που προτείνει το Netflix για να βελτιώσετε την ταχύτητα του Wi-Fi
Για να αποτρέψετε τυχόν ενοχλητικές διακοπές στη ροή των προγραμμάτων που παρακολουθείτε, το Netflix προτείνει τρία εύκολα βήματα Freestocks/Unsplash

Το Netflix αποκάλυψε τρία εύκολα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να βελτιώσετε την ταχύτητα του Wi-Fi σας και να αποτρέψετε τυχόν ενοχλητικές διακοπές στη ροή των προγραμμάτων που παρακολουθείτε.

Σύμφωνα με τη Sun πρόκειται για τρεις απλούς τρόπους διαχείρισης του router σας που δεν απαιτούν τεχνολογικές γνώσεις και δεν κοστίζουν ούτε δεκάρα.

1. Όσο πιο κοντά, τόσο πιο καλά

Πρώτον, συνίσταται να μετακινήσετε το router σας και τη συσκευή αναπαραγωγής σε κοντινή μεταξύ τους απόσταση. Ιδανικά, θα πρέπει να βρίσκονται στο ίδιο δωμάτιο. Είναι αυτονόητο ότι όσο πιο μακριά βρίσκεται ο υπολογιστής ή το λάπτοπ σας από το router, τόσο πιο αργή είναι η ταχύτητα του διαδικτύου σας.

Δεν χρειάζεται να τοποθετήσετε τον υπολογιστή σας ακριβώς δίπλα στο router, αλλά όσο πιο κοντά, τόσο πιο καλά. Βεβαιωθείτε ότι δεν παρεμβάλλονται χοντροί τοίχοι, ιδίως τσιμεντένιοι, μεταξύ του router και της συσκευής σας.

2. Ένας «χάρτης σήματος» του σπιτιού σας

Δεν είναι όλα τα router ίδια – ορισμένα έχουν ισχυρή ισχύ σήματος και άλλα όχι. Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα στην αναπαραγωγή περιεχομένου από το Netflix, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να απομακρύνετε το router σας από άλλες συσκευές, ασύρματες και μη.

Η κουζίνα, για παράδειγμα, είναι συνήθως μια κακή επιλογή για να τοποθετήσετε το router, επειδή είναι γεμάτη από συσκευές που μπορούν να επηρεάσουν την ταχύτητα του διαδικτύου σας. Ίσως είναι ευκολότερο να καταλάβετε πού είναι ισχυρότερο το σήμα στο σπίτι σας παρά να μετακινείτε το router σας παντού.

Tα routers έχουν καλύτερη απόδοση όταν βρίσκονται πάνω σε ένα γραφείο ή ένα ράφι βιβλιοθήκηςRawpixel.com/Freepik

Ένα εργαλείο όπως το Heatmapper μπορεί να σας βοηθήσει, αλλά θα πρέπει να εγγραφείτε για μια δοκιμή. Ένας χάρτης σήματος διαδικτύου του σπιτιού σας θα σας ενημερώσει για τα σημεία όπου θα έχετε χαμηλές ταχύτητες λήψης ή ακόμη και διακοπές σύνδεσης.

3. Μακριά από το πάτωμα

Οι ειδικοί τεχνολογίας του Netflix συνιστούν επίσης να τοποθετήσετε το router σας σε ανοιχτό χώρο μακριά από το πάτωμα. Λένε ότι τα routers έχουν καλύτερη απόδοση όταν βρίσκονται πάνω σε γραφείο ή ράφι βιβλιοθήκης.

Αν και οι ηλεκτρικές πρίζες τοποθετούνται κοντά στο πάτωμα σε πολλά σπίτια, και είναι δελεαστικό να τοποθετήσετε και το router σας χαμηλά, εσείς θα πρέπει να αναζητήσετε ένα σημείο ψηλά, ώστε να του δώσετε την καλύτερη δυνατή «θέα» προς τις συνδεδεμένες συσκευές.

Αν το router είναι τοποθετημένο χαμηλά, μπορεί το σήμα του να παρεμποδίζεται από έπιπλα ή μια ηλεκτρονική συσκευή. Είναι σημαντικό να το κρατάτε μακριά από άλλα αντικείμενα, ειδικά αν είναι κατασκευασμένα από μέταλλο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ