TECH

Η «πιο ενοχλητική ιστοσελίδα» βρίσκει όλες τις φωτογραφίες σας που υπάρχουν online

Η «πιο ενοχλητική ιστοσελίδα» βρίσκει όλες τις φωτογραφίες σας που υπάρχουν online
H ιστοσελίδα PimEyes χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να εντοπίσει όλες τις φωτογραφίες σας που βρίσκονται στο διαδίκτυο Rebecca Wright / CNN

Η πρόοδος των διαδικτυακών εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης είναι τόσο ταχεία, που δύσκολα μπορείς να παρακολουθήσεις τις νέες δυνατότητες που γίνονται συνεχώς διαθέσιμες.

Κάποιες γίνονται δεκτές με ενθουσιασμό, άλλες με επιφύλαξη και μερικές προκαλούν… ανατριχίλες μόνο και μόνο στην ιδέα ότι υπάρχουν.

Μία από τις τελευταίες είναι και η ιστοσελίδα PimEyes, η οποία χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να εντοπίσει όλες τις φωτογραφίες σας που βρίσκονται στο διαδίκτυο.

Κάποιοι έχουν αποκαλέσει το PimEyes την «πιο ενοχλητική ιστοσελίδα τεχνητής νοημοσύνης».X / Rowan Cheung

Πώς λειτουργεί; Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, είναι αρκετά απλή στη χρήση της. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανεβάσετε μια φωτογραφία σας και να αφήσετε την τεχνητή νοημοσύνη να κάνει τα μαγικά της (ή και όχι).

Αυτό που θα κάνει είναι να αναλύσει το πρόσωπό σας και να συγκεντρώσει κάθε φωτογραφία σας που υπάρχει στο διαδίκτυο. Κάποιοι τη χαρακτήρισαν «ιδανικό εργαλείο για stalkers», άλλοι ήταν πιο κολακευτικοί στα σχόλιά τους.

Πάντως, ένας δημοσιογράφος του LADbible που τη δοκίμασε δήλωσε ότι «είναι μάλλον καλύτερη στο να βρίσκει τους σωσίες σας παρά τις δικές σας φωτογραφίες στο διαδίκτυο, ωστόσο είναι απίστευτα γρήγορη. Οι δύο πρώτες φωτογραφίες ήταν δικές μου, αλλά οι υπόλοιπες έξι ήταν άλλων ανθρώπων με παρόμοια χαρακτηριστικά προσώπου, κυρίως τα φρύδια και τα γένια».

Ωστόσο άλλος χαρακτηρίζει την ιστοσελίδα «ενοχλητική αλλά και εξαιρετικά πολύτιμη» επειδή «βρήκε ποιος χρησιμοποίησε το πρόσωπό μου χωρίς τη συγκατάθεσή μου», ώστε να μπορεί διατάξει τον ιστότοπο να κατεβάσει τη φωτογραφία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ