Ενημέρωση λογισμικού «ασπίδα» στο κενό ασφαλείας για τις συσκευές με λειτουργικό iOS
Να κάνουν ενημέρωση του λογισμικού προτρέπει η Apple τους χρήστες συσκευών με λειτουργικό iOS, σε μια προσπάθεια της εταιρείας να λύσει ένα θέμα ασφαλείας που εντοπίστηκε και να προστατέψει τους πελάτες της από τους κακόβουλους χάκερς.
Το θέμα προέκυψε μόλις εντοπίστηκε ένα σφάλμα (bug) στο λογισμικό, το οποίο κάνει τους κωδικούς ασφαλείας ευάλωτους, και αφήνει «παράθυρο» στους χάκερς να τους υποκλέψουν και να «τρέξουν» στις συσκευές κακόβουλο λογισμικό.
Μάλιστα η Apple προειδοποιεί τους κατόχους χρήστες συσκευών με λειτουργικό iOS πως διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο αν δεν κάνουν ενημέρωση στο λογισμικό του κινητού τους, η οποία είναι απαραίτητη για να «κλείσει» το κενό ασφαλείας που επιτρέπει την υποκλοπή κωδικών κι άλλων σημαντικών προσωπικών πληροφοριών με μόλις ένα «μολυσμένο» μήνυμα κειμένου.
Όπως προειδοποιούν οι ειδικοί, αυτό το κενό ασφαλείας επιτρέπει στους χάκερς να έχουν πρόσβαση σε όλες τις προσωπικές πληροφορίες, στέλνοντας απλά ένα μήνυμα κειμένου στους κατόχους iPhone, αλλά και όλων των συσκευών που λειτουργούν με iOS, όπως iPhones, iPads και iPod Touch, ενώ δεν μένει ανεπηρέαστο ούτε το λειτουργικό σύστημα που τρέχει σε υπολογιστές Mac. Εξαιρέσεις αποτελούν τα νέα iOS 9.3.3 και El Capital 10.11.6, σύμφωνα με τον Independent.
Μόλις γίνει η λήψη του συγκεκριμένου «μολυσμένου» μηνύματος, οι χάκερς μπορούν να εγκαταστήσουν κακόβουλο λογισμικό στη συσκευή, επηρεάζοντας τη μνήμη της, κάτι που τους επιτρέπει να κλέψουν πληροφορίες, όπως προσωπικοί κωδικοί ασφαλείας για emails και άλλα.
Χανιά: Απολογείται η 18χρονη για τον σοβαρό τραυματισμό του 17 ημερών βρέφους - Τι ισχυρίζεται
08:58
Rontis: Επέκταση στη Λάρισα και νέο εργοστάσιο στην Κοζάνη έως το 2030
08:56
Τροχαίο στη Λ. Ποσειδώνος: Κατέληξαν οι τρεις από τους πέντε τραυματίες
08:47
Κίνηση: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό - Χαμηλές ταχύτητες στο κέντρο και την Αττική Οδό
08:33