TECH

Η Apple αντικαθιστά το εικονίδιο του πιστολιού με νεροπίστολου

Η Apple αντικαθιστά το εικονίδιο του πιστολιού με νεροπίστολου
CNN International

Σε αντικατάσταση του αμφιλεγόμενου εικονιδίου του όπλου, με αυτό ενός νεροπίστολου προχωρά η Apple στην επόμενη εκδοχή του νέου iPhone και iPad της, συστήματος iOS 10, που θα κυκλοφορήσει αυτό το φθινόπωρο.

Πρόκειται για μια σειρά εικονιδίων τα οποία σχεδιάζει να αλλάξει η εταιρεία, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα. Επιπλέον, θα εισάγει νέα και ανανεωμένα εικονίδια, στα οποία θα απεικονίζονται γυναίκες να κάνουν στερεοτυπικά ανδρικές δουλειές, όπως ντετέκτιβ, εργάτης οικοδομών και αστυνομικός.

Στα καινούρια εικονίδια θα περιλαμβάνονται ακόμα γυναίκες αθλήτριες, μία ομοφυλοφιλική σημαία καθώς και επιλογές για γονείς και οικογένειες.

Το πιστόλι και άλλα παρόμοια εικονίδια έχουν προκαλέσει προβλήματα με το νόμο στους πολίτες. Σε ένα 12χρονο παιδί στη Βιρτζίνια απαγγέλθηκε κατηγορία, καθώς φερόταν να απειλεί το σχολείο του με μια ανάρτησή του στο Instagram στην οποία περιλάμβανε ένα όπλο, ένα μαχαίρι και μία βόμβα. Ακόμα ένας έφηβος συνελήφθη στο Μπρούκλιν, αφού έκανε μια ανάρτηση με εικονίδια ενός αστυνομικού, τον οποίο σημάδευαν όπλα στο κεφάλι. Οι κατηγορίες εις βάρος τους στη συνέχεια αποσύρθηκαν.

Γαλλικό δικαστήριο αποφάσισε ότι το εικονίδιο του όπλου μπορεί να συνιστά θανάσιμη απειλή και καταδίκασε έναν άντρα σε 3 μήνες φυλάκιση επειδή έστειλε ένα τέτοιο εικονίδιο στην πρώην σύντροφό του.

Σημειώνεται ότι πέρυσι μία οργάνωση με την ονομασία Νεοϋορκέζοι Εναντίον της Βίας των Όπλων ξεκίνησε εκστρατεία, με την οποία ζητούσε από την Apple να αντικαταστήσει το εν λόγω εικονίδιο του πιστολιού, σε μια συμβολική κίνηση για να περιοριστεί η πρόσβαση στα όπλα.

Η Microsoft χρησιμοποιεί εδώ και καιρό ένα εικονίδιο με όπλο-παιχνίδι αντί για κανονικό στα Windows. Η Google, η Samsung, το Facebook και το Twitter χρησιμοποιούν ακόμα εικονίδια με ρεαλιστικά πιστόλια.

Apple replaces the pistol emoji with a water gun

by Heather Kelly @heatherkelly

ΔΗΜΟΦΙΛΗ