Ακόμη και οι σεισμογράφοι είναι ευάλωτοι στους χάκερ
Οι σεισμογράφοι και άλλοι αισθητήρες που καταγράφουν τη σεισμική και λοιπή γεωλογική δραστηριότητα, είναι δυνατό να υποστούν κυβερνοεπίθεση από χάκερ και τα στοιχεία τους να αλλοιωθούν.
Αυτό ανακοινώθηκε στη διάρκεια της μεγάλης ετήσιας διεθνούς συνάντησης χάκερ Def Con στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ, σύμφωνα με το BBC.
«Έως τώρα δεν είχαν υπάρξει έρευνες σε αυτό το πεδίο», δήλωσε ο ειδικός σε θέματα κυβερνοασφάλειας Μπέρτι Μπονίλα από την Κόστα Ρίκα.
Ο ίδιος και οι συνεργάτες του απέδειξαν πως είναι εφικτό να παραβιάσει κανείς αυτούς τους υπόγειους ή υποθαλάσσιους αισθητήρες, οι οποίοι διαθέτουν ανεπαρκή ασφάλεια, όσον αφορά την μετάδοση των σεισμικών και άλλων δεδομένων τους.
Οι ερευνητές βρήκαν τρόπους να υποκλέπτουν τα στοιχεία, αλλά και να υπερφορτώνουν τους γεωλογικούς αισθητήρες, έτσι ώστε να στέλνουν τελείως ανακριβή στοιχεία στους επιστήμονες που έχουν αναλάβει την επιτήρηση των αντίστοιχων περιοχών, όπως ρηγμάτων ή ηφαιστείων.
Ο Μπονίλα επεσήμανε πως «εφόσον αυτές οι συσκευές καταγράφουν φυσικές καταστροφές, η παραβίαση των στοιχείων τους θα μπορούσε, μεταξύ άλλων, να συνεπάγεται οικονομικό σαμποτάζ μιας εταιρείας ή μιας χώρας».
Καισαριανή: Αποκαλυπτήρια μνημείου για τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών (pics)
22:14
Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν 2.500.000 ευρώ
22:10
Η στρατηγική εταιρική σχέση και το Ιράν στο επίκεντρο της συνάντησης Γεραπετρίτη – Ρούμπιο
22:09
Η Ρουμανία αναχαίτισε drone κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία
22:00