TECH

Ένας στρατός από ρομπότ θα αποκαλύψει τα μυστικά της γένεσης του Σύμπαντος

Ένας στρατός από ρομπότ θα αποκαλύψει τα μυστικά της γένεσης του Σύμπαντος

Πέντε χιλιάδες μικροσκοπικά ρομπότ θα επιχειρήσουν να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα σχετικά με τη Μεγάλη Έκρηξη και τη γένεση του Σύμπαντος.

Η «στρατιά» των ρομπότ, υπό την καθοδήγηση των επιστημόνων εργαστηρίου του Μπέρκλεϊ (LBL), θα κάνουν ένα «ταξίδι στο χρόνο», ανιχνεύοντας πληροφορίες για τη δημιουργία του Σύμπαντος, 11 δισεκατομμύρια χρόνια πριν.

Μετά το «πράσινο φως» που δόθηκε από το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ, ξεκίνησε η κατασκευή της ειδικής εγκατάστασης που θα φιλοξενήσει το έργο, στο Παρατηρητήριο του Kitt Peak, κοντά στην Tucson, και θα ολοκληρωθεί το 2019.

Για πέντε χρόνια, μικρά κυλινδρικά ρομπότ θα παρατηρούν και θα συλλέγουν το φως από εκατομμύρια γαλαξίες για να δημιουργηθεί ένας τεράστιος τρισδιάστατος χάρτης του ουρανού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, αυτός ο χάρτης θα βοηθήσει στην κατανόηση αστρικών φαινομένων, όπως οι γαλαξίες, τα κβασάρ, αλλά κυρίως ποια είναι η ταχύτητα διαστολής του σύμπαντος. Μέσα από τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν, οι επιστήμονες ευελπιστούν ότι θα κατανοήσουν περισσότερα για τη Μεγάλη Έκρηξη, αναφέρει το δημοσίευμα του businessinsider.com.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ