TECH

Duo: Η απάντηση της Google στο FaceTime της Apple

Duo: Η απάντηση της Google στο FaceTime της Apple
Η νέα πλατφρόμρα βιντεοσυνομιλίας Google Duo απέναντι στο FaceTime της Apple· παίζει και σε Android και σε iPhone Twittter ‏@CNN

Η Google παρουσίασε τη νέα εφαρμογή βιντεο-συνομιλίας Duo, η οποία αποτελεί την απάντησή της στις παρεμφερείς εφαρμογές επικοινωνίας FaceTime της Apple, Skype της Microsoft και Messenger του Facebook.

Η νέα εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν ποιος τους καλεί, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αποφασίζουν αν θα απαντήσουν ή όχι.

Το Duo παρέχεται ως δωρεάν υπηρεσία στα έξυπνα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα Android της Google, αλλά και στα iPhones της Apple.

Οι βιντεοκλήσεις μέσω Duo είναι κρυπτογραφημένες και η ποιότητα της εικόνας εξαρτάται από την ταχύτητα σύνδεσης του χρήστη και τις τεχνικές δυνατότητες της συσκευής του.

Χωρίς login

Ο χρήστης του Duo αρκεί να χρησιμοποιεί απλώς ένα τηλεφωνικό αριθμό για να συνδεθεί και δεν χρειάζεται –όπως σε άλλες εφαρμογές– οι δύο συνομιλητές προηγουμένως να έχουν κάνει login σε αντίστοιχους λογαριασμούς χρηστών.

Από το 2013 η Google προσφέρει βιντεοκλήσεις μέσω του Hangouts. όμως πλέον θα εστιάσει με τη νέα της υπηρεσία στις επιχειρηματικές επαφές. Το Duo θα προωθηθεί ως ένας απλούστερος και πιο αξιόπιστος τρόπος για βιντεοκλήσεις μεταξύ συγγενών και φίλων.

Η νέα υπηρεσία Duo θα είναι διαθέσιμη σε όλο τον κόσμο εντός των επόμενων ημερών, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του BBC. Η Google ετοιμάζει μια ακόμη νέα υπηρεσία ονόματι Allo, που θα χρησιμοποιεί ένα ρομποτικό βοηθό, ο οποίος θα δίνει αυτόματες απαντήσεις σε μηνύματα χρηστών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ