TECH

Νέα gadget και πρωτοποριακές συσκευές παρουσιάστηκαν στη φετινή έκθεση τεχνολογίας IFA 2016

Νέα gadget και πρωτοποριακές συσκευές παρουσιάστηκαν στη φετινή έκθεση τεχνολογίας IFA 2016
REUTERS/ STEFANIE LOOS

Έχετε ποτέ φανταστεί πλυντήριο το οποίο όχι μόνο πλένει και στεγνώνει τα ρούχα αλλά έχει τη δυνατότητα και να τα διπλώνει;

Στη φετινή έκθεση τεχνολογίας IFA 2016, η ιαπωνική εταιρεία Panasonic ανακοίνωσε ότι η εν λόγω συσκευή θα είναι έτοιμη να κατακλύσει την αγορά το 2019.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης παρουσιάστηκε μεγάλη ποικιλία από gadgets και νέες πρωτοποριακές συσκευές, από τηλεοράσεις με τεχνολογία κυρτής οθόνης μέχρι φουτουριστικό εξοπλισμό εικονικής πραγματικότητας. Κάποια από αυτά είναι έτοιμα για κυκλοφορία και άλλα θα χρειαστούν κάποιο ακόμα χρονικό διάστημα έως ότου τελειοποιηθούν, όπως το πλυντήριο.

Παράλληλα, η Panasonic αναπτύσσει ένα ρομπότ, το Laundroid, το οποίο θα λάβει ειδική «εκπαίδευση» προκειμένου να κάνει μόνο αυτό, δηλαδή να διπλώνει τα πλυμένα ρούχα.

Μένοντας στα πλυντήρια, η γερμανική Siemens έχει αναπτύξει μια συσκευή η οποία εξαλείφει τις άσχημες οσμές από τα ρούχα. Το πλυντήριο της Siemens θα παρέχει τη δυνατότητα απλά να βάζουμε μέσα τα ρούχα και χωρίς να κάνει πλύση, να εξαφανίζει τις άσχημες οσμές με τη λειτουργία sensoFresh.

Η έκθεση τεχνολογίας IFA ολοκληρώνεται στις 7 Σεπτεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ