ΟΗΕ για κατάργηση fact-checking: Ο έλεγχος της ρητορικής μίσους δεν είναι λογοκρισία
Εφαρμογές γνωστών μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε οθόνη κινητού.
UnsplashΤην ανησυχία του για την κατάργηση της διαδικασίας «fact-ckecking» και στο facebook εξέφρασε την Παρασκευή (10/1) ο Ύπατος Αρμοστής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου του ΟΗΕ Φόλκερ Τουρκ επισημαίνοντας πως ο έλεγχος του περιεχομένου που περιλαμβάνει «ρητορικές μίσους δεν αποτελεί λογοκρισία».
«Το να επιτρέπονται ρητορικές μίσους και κακόβουλο περιεχόμενο online έχει συγκεκριμένες επιπτώσεις. Ο έλεγχος του περιεχομένου δεν αποτελεί λογοκρισία», έγραψε ο Φόλκερ Τουρκ στο Χ (πρώην Twitter).
Η Ύπατη Αρμοστεία «ζητά υπευθυνότητα και ρύθμιση του ψηφιακού χώρου για τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Εξηγώντας τους προβληματισμούς της Linkedin, ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ εξήγησε ότι «η ύπαρξη του μίσους στο Διαδίκτυο περιορίζει την ελευθερία της έκφρασης και μπορεί να προκαλέσει βλάβη στον πραγματικό κόσμο».
«Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαμορφώνουν την κοινωνία και έχουν στην διάθεσή τους τεράστιο δυναμικό για να βελτιώσουν τις ζωές μας και να μας συνδέσουν, αλλά έχουν επίσης δείξει την ικανότητά τους να πυροδοτούν συγκρούσεις, να υποκινούν στο μίσος και να απειλούν την ασφάλεια».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Η Ευρώπη δεν ασκεί λογοκρισία» - Κομισιόν σε Ζάκερμπεργκ για το fact checking στο Facebook
Pizza Fan: Προς αποδέσμευση λογαριασμών για επαναλειτουργία καταστημάτων - Εντολή για νέους ελέγχους
14:30
Αλέξης Τσίπρας σε διανομείς: «Έρχεται νομοσχέδιο για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων»
14:11
«Μέτωπο» κυβέρνησης και αντιπολίτευσης κατά των funds για το «όχι» στην πρόσκληση της Βουλής
14:09
Pizza Fan: Εν αναμονή των δεδουλευμένων οι εργαζόμενοι - Πληρώθηκαν οι υπάλληλοι ενός καταστήματος
14:04