Γερμανία: Το Υπουργείο Άμυνας και οι Ένοπλες Δυνάμεις «παγώνουν» τους λογαριασμους τους στο «Χ»
Το Υπουργείο Άμυνας και οι Ομοσπονδιακές Ένοπλες Δυνάμεις της Γερμανίας «παγώνουν» τους λογαριασμούς τους στην πλατφόρμα «Χ», καθώς «η ανταλλαγή επιχειρημάτων καθίσταται εκεί όλο και πιο δύσκολη».
Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του το αρμόδιο υπουργείο, στο εξής θα χρησιμοποιούνται κυρίως οι πλατφόρμες WhatsApp, Instagram και You Tube, καθώς και η ιστοσελίδα του υπουργείου και της Bundeswehr.
Το υπουργείο Άμυνας διευκρινίζει επίσης ότι δεν καταργεί τους λογαριασμούς του στο «Χ», αλλά διατηρεί το δικαίωμα σε εξαιρετικές περιπτώσεις να τοποθετηθεί μέσω «Χ», ειδικά σε περιπτώσεις εκστρατείας παραπληροφόρησης.
Σημειώνεται πως την έξοδό τους από το «Χ» ανακοίνωσαν μεταξύ άλλων 60 πανεπιστημιακά ιδρύματα, τα συνδικάτα Ver.di και GEW, αλλά και το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο.
Πρόσφατα ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς κάλεσε τους ψηφοφόρους να μην επιτρέψουν στους «ιδιοκτήτες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης» να αποφασίσουν για τις εκλογές του επόμενου έτους. Το κάλεσμα του Σολτς έρχεται μετά τη δημόσια και επανειλημμένη υποστήριξη του Ίλον Μασκ στο ακροδεξιό κόμμα Alternative für Deutschland (AfD).
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Eισιτήρια απέλασης» έξω από τα σπίτια πολιτών στη Γερμανία στέλνει το AfD
Σολτς κατά Μασκ: «Το μέλλον της Γερμανίας δεν θα κριθεί από ιδιοκτήτες μέσων κοινωνικής δικτύωσης»
Συναγερμός στη Γερμανία για δύο νέες απόπειρες δολιοφθοράς στο ενεργειακό δίκτυο
12:09
Χανιά: Θύμα τηλεφωνικής απάτης 57χρονη - Την έπεισαν να αφήσει κοσμήματα 10.000 ευρώ σε ρόδα ΙΧ
11:50
Μαραθώνας: Στο υπόγειο του σπιτιού η σορός της ηλικιωμένης - Βρέθηκε τυλιγμένη με πανιά
11:39
Κυψέλη: Προθεσμία για την Τρίτη πήραν οι γονείς του νεκρού βρέφους και ο 26χρονος Αφγανός
11:34