TECH

Το Twitter εξαφανίζει τα κακόβουλα σχόλια χρηστών

Το Twitter εξαφανίζει τα κακόβουλα σχόλια χρηστών

Να βελτιώσει την ποιότητα των μηνυμάτων και να μειώσει τα κακόβουλα σχόλια επιχειρεί το Twitter, δίνοντας περισσότερο έλεγχο σε όλους τους χρήστες στο τι θέλουν να δουν και σε ποια μηνύματα να αλληλεπιδράσουν.

Πιο συγκεκριμένα, μια λειτουργία που μέχρι σήμερα χρησιμοποιούσαν μόνο πιστοποιημένοι χρήστες, θα είναι πλέον διαθέσιμη σε όλους. Ο κάθε χρήστης θα μπορεί πλέον να ενεργοποιεί ή να απενεργοποιεί αυτή τη λειτουργία εφόσον το επιθυμεί ο ίδιος.

Η εν λόγω λειτουργία χρησιμοποιεί τεχνολογίες που φιλτράρουν την προέλευση του μηνύματος, καθώς και τις δημοσιεύσεις που έχει κάνει ο συγκεκριμένος χρήστης στο παρελθόν και μπλοκάρει τα tweets εκείνα που κρίνεται ότι είναι επιθετικά ή χαμηλής ποιότητας.

Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει για μηνύματα από ανθρώπους που ο χρήστης ακολουθεί. Καθώς πολλοί χρήστες είχαν εκφράσει διαμαρτυρίες για την απραξία της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης απέναντι σε ενοχλητικούς χρήστες, οι βελτιώσεις αυτές κρίθηκαν απαραίτητες.

Σημειώνεται ότι το Twitter τους τελευταίους έξι μήνες διέγραψε 235.000 λογαριασμούς χρηστών στην προσπάθειά του να περιορίσει τις δημοσιεύσεις μηνυμάτων που προωθούν την τρομοκρατία, ενώ το 2015 έκλεισε 360.000 αντίστοιχους λογαριασμούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ