TECH

Η Samsung αποσύρει το Galaxy Note 7 και συνιστά απενεργοποίηση

Η Samsung αποσύρει το Galaxy Note 7 και συνιστά απενεργοποίηση
Kim Hong-Ji - REUTERS

Στην απόσυρση ενός από τα νέα μοντέλα της προχώρησε η Samsung μετά τα περιστατικά που καταγράφηκαν με τα συγκεκριμένα κινητά να αναφλέγονται. 

Συγκεκριμένα το μοντέλο που αποσύρθηκε μέχρι οι ειδικοί της εταιρείας να εντοπιοίσουν το πρόβλημα είναι το Samsung Galaxy Note 7. Μία χαρακτηριστική περίπτωση ανάφλεξης είναι αυτή που ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Η Υπηρεσία, μετά από περιστατικό εν πτήσει ανάφλεξης, συνέστησε στους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν να θέτουν εκτός λειτουργίας και να μην τοποθετούν εντός των αποσκευών τους που ελέγχονται ηλεκτρονικά τις συγκεκριμένες συσκευές κινητών της εταιρείας. συμπεριλαμβανομένων και τις συσκευές του ίδιου τύπου, που έχουν ήδη αντικατασταθεί.

Αναλογιζομένου των επιπτώσεων η εταιρεία σταμάτησε τις πωλήσεις αυτού του μοντέλου ενώ ζήτησε και απ΄ όλους του χρήστες να απενεργοποιήσουν τις συγκεκριμένες συσκευές μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Τον Σεπτέμβριο η Samsung ανακάλεσε 2,5 εκατομμύρια συσκευές μετά από καταγγελίες για έκρηξη της μπαταρίας και τις είχε αντικαταστήσει. Όμως και οι νέες εμφάνισαν το ίδιο και ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα καθώς κάποιες έπιασαν φωτιά.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός άντρα στο Κεντάκι που τον ξύπνησαν οι καπνοί από την φωτιά στο κινητό του. Νωρίτερα λόγω του κινητού είχε εκκενωθεί μια ολόκληρη πτήση.

Η εφημερίδα Hankyoreh της Νότιας Κορέας με δημοσίευμά της υποστηρίζει πως η Samsung Electronics Co Ltd είναι πιθανό να προχωρήσει στην οριστική διακοπή των πωλήσεων του «έξυπνου»κινητού Galaxy Note 7, μετά την αναστολή της παραγωγής και πωλήσεων. Η Samsung δε σχολίασε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ