«Έκρηξη» επενδύσεων ύψους 15,2 δισ. της Microsoft στην τεχνητή νοημοσύνη
Επενδύσεις ύψους 15,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων (πάνω από ένα εκατ. ευρώ) στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έως το 2029 ανακοίνωσε η Microsoft την Δευτέρα (3/11).
Επιβεβαίωσε, μάλιστα, πως έλαβε άδεια για την εισαγωγή εξελιγμένων μικροτσίπ στις χώρες του Κόλπου. Όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Microsoft Μπραντ Σμιθ, από το 2023 έχουν επενδυθεί 7,3 δισεκατομμύρια δολάρια στη χώρα.
Αυτό το ποσό περιλαμβάνει την επένδυση ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην εταιρεία Τεχνητής Νοημοσύνης G42, την οποία διευθύνει ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας και αδελφός του προέδρου των Εμιράτων Ταχνούν μπιν Ζαγιέντ.
«Από τις αρχές του 2026 έως το τέλος του 2029, θα δαπανήσουμε «περισσότερα από 7,9 δισεκατομμύρια δολάρια» προκειμένου να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε υποδομές Τεχνητής Νοημοσύνης και υπολογιστικού νέφους (cloud) στη χώρα, με το συνολικό χαρτοφυλάκιο να ανέρχεται στα 15,2 δισεκατομμύρια δολάρια, συμπλήρωσε ο Σμιθ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η OpenAI αγοράζει αποθηκευτικό χώρο από την Amazon με συμφωνία ύψους 38 δισ. δολαρίων
SPONSORED
Μετρό Θεσσαλονίκης: Επιβάτες εγκλωβίστηκαν για λίγο σε ασανσέρ δύο σταθμών
08:59
Ένας νεκρός και 16 τραυματίες από μαζική ρωσική επίθεση με πυραύλους και drones στο Κίεβο
08:45
Οδηγός έτρεχε με 145 χλμ/ώρα στον περιφερειακό Θεσσαλονίκης: Βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ
08:39
Αίσιο τέλος στην εξαφάνιση 13χρονου από την Χαλκιδική: Εντοπίστηκε σώος - Είναι καλά στην υγεία του
08:38