TECH

Σε περικοπές προχωρά το Twitter

Σε περικοπές προχωρά το Twitter
REUTERS/Fabrizio Bensch/Illustration

Το Twitter σημείωσε απότομη επιβράδυνση των εσόδων του τριμήνου που πέρασε και έτσι η εταιρεία αποφάσισε να προχωρήσει σε περικοπές του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της.

Συγκεκριμένα, ο κολοσσός των social media –που απασχολεί 3.860 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο- ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα απολύσει το 9% του δυναμικού του.

Παρ' ότι το Twitter προσπαθεί να προσελκύσει νέους χρήστες, φαίνεται να αντιμετωπίζει -όχι και τόσο καλά- τον ανταγωνισμό από εφαρμογές όπως το Instagram και το Snapchat.

Η εταιρία παροχής υπηρεσιών μικρομπλόγκ ανέφερε ότι η βάση χρηστών της εταιρείας αυξήθηκε κατά 3%, στους 317 εκατ. μηνιαίους ενεργούς χρήστες κατά μέσο όρο το τρίτο τρίμηνο, από τα 313 εκατ. του δεύτερου τριμήνου. Αναλυτές ωστόσο ανέμεναν κατά μέσο όρο 316,3 εκατ. μηνιαίους ενεργούς χρήστες, σύμφωνα με την εταιρία ερευνών FactSet StreetAccount.

Πέρυσι, το Twitter είχε ανακοινώσει τα σχέδια του για απολύσεις μέχρι 336 εργαζομένων (8%), μια εβδομάδα αφού ο Τζακ Ντόρσεϊ, συνιδρυτής που υπηρετούσε ως μεταβατικός διευθύνων σύμβουλος, ανέλαβε και «κανονικά» CEO.

Η εταιρεία είναι αντιμέτωπη με ένα αβέβαιο μέλλον, μετά την απόσυρση του ενδιαφέροντος της Salesforce.com Inc, η οποία ήταν η τελευταία από τις εταιρείες που πιστευόταν πως σκόπευαν να προβούν σε αγορά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ