TECH

Web Summit: Απροετοίμαστες οι κυβερνήσεις για τη μαζική ανεργία από την τεχνητή νοημοσύνη

Web Summit: Απροετοίμαστες οι κυβερνήσεις για τη μαζική ανεργία από την τεχνητή νοημοσύνη
CNN Greece

 Απροετοίμαστες είναι οι κυβερνήσεις απέναντι στην επέλαση της τεχνητής νοημοσύνης, η οποία και ενδέχεται να εξαφανίσει εκατομμύρια θέσεις εργασίας, εκτιμούν οι κορυφαίοι επενδυτές στο χώρο της τεχνολογίας.

Σύμφωνα με έρευνα που διοργάνωσε το Web Summit, ανάμεσα στους επενδυτές που βρέθηκαν στη Λισαβόνα, το 53% των ερωτηθέντων θεωρεί αναπόφευκτο το γεγονός ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα εξαφανίσει εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών (93%) συμφωνεί ότι οι κυβερνήσεις είναι απολύτως απροετοίμαστες για τις επιπτώσεις της τεχνητής νοημοσύνης στις θέσεις εργασίας. Η έρευνα έγινε κατά τη διάρκεια του Venture, της ειδικής συνεδρίας του Web Summit με τη συμμετοχή επενδυτών (venture capitals, angels investors κ.α.), το συνολικό χαρτοφυλάκιο των οποίων αγγίζει τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

Απαντώντας στο ειδικό ερωτηματολόγιο, το 82% εξ αυτών συμφώνησε ότι το Brexit θα είναι επιζήμιο για την ευρωπαϊκή οικονομία, ενώ το 77% πιστεύει ότι θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στα βρετανικά start-ups.

Σύμφωνα με τα όσα απάντησαν οι επενδυτές, η μεγαλύτερη απειλή για την καινοτομία και τη βιομηχανία της υψηλής τεχνολογίας είναι η γραφειοκρατία και οι εργασιακοί νόμοι. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η Apple ήταν η πρώτη τους επιλογή στην ερώτηση ποια εταιρία υψηλής τεχνολογίας έχει το χαμηλότερο ποσοστό καινοτομίας (39%). Για το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών απάντησαν ότι το 94% θα ψήφιζε Χίλαρι Κλίντον ενώ προέβλεπαν σε ποσοστό 89% ότι η υποψήφια των δημοκρατικών θα έπαιρνε το χρίσμα. Στο ερωτηματολόγιο του Web Summit απάντησαν 224 επενδυτές από όλο τον κόσμο, σε προσωπικές συνεντεύξεις, στις 7 Nοεμβρίου. To τεχνολογικό συνέδριο που διοργανώνεται για 7η συνεχόμενη χρονιά έγινε στη Λισαβόνα και το παρακολούθησαν περισσότεροι από 53.000 άνθρωποι από 166 χώρες. Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν οι διευθύνοντες σύμβουλοι και δημιουργοί ορισμένων εκ των μεγαλύτερων τεχνολογικών εταιρειών του πλανήτη αλλά και προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής, της ψυχαγωγίας, της ενημέρωσης, του αθλητισμού, της μόδας και της μουσικής, πάντοτε με το βλέμμα στραμμένο στην τεχνολογία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ