TECH

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ αρνείται πως το Facebook επηρέασε το αποτέλεσμα των Αμερικάνικων εκλογών

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ αρνείται πως το Facebook επηρέασε το αποτέλεσμα των Αμερικάνικων εκλογών
KAY NIETFELD /DPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την δέσμευσή του πως το Facebook θα κάνει τομές ώστε να εξαλειφθεί η δημοσίευση και μετάδοση ψευδών ειδήσεων στο μέσο εξέφρασε ο ιδρυτής της εταιρίας, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Ο 32χρονος Ζούκερμπεργκ αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι ορισμένες ψευδείς ειδήσεις που είχαν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα λίγο πριν τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ συνέβαλαν ώστε να κερδίσει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα να είναι σύντομα σε θέση να ανακοινώσει μέτρα που θα βάλουν ένα στοπ στην ανάρτηση ψευδών ειδήσεων. Πρόσθεσε, επίσης, ότι το 99% των ειδήσεων που αναρτώνται στην ιστοσελίδα «είναι αυθεντικές».

«Μόνο ένα μικρό μέρος είναι ψευδείς ειδήσεις ή φάρσες. Οι φάρσες δεν περιορίζονται σε μια κομματική άποψη, ή ακόμα μόνο στην πολιτική», δήλωσε.

Ο Ζούκερμπεργκ αρνήθηκε απερίφραστα τα όσα ανέφερε το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, περί επιρροής των αποτελεσμάτων από ειδήσεις που κυκλοφορούσαν στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, τονίζοντας πως θεωρεί κάτι τέτοιο εξαιρετικά απίθανο.

«Δεν θέλουμε αναληθείς ειδήσεις στο Facebook. Στόχος μας είναι να παρουσιάζουμε στους ανθρώπους περιεχόμενο που βρίσκουν ότι είναι ουσιαστικό και οι άνθρωποι θέλουν να διαβάζουν ακριβείς ειδήσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Ολοκληρώνοντας ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ενημέρωσε πως έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασία που θα επιτρέπει στους χρήστες της πλατφόρμας να μαρκάρουν ως ψευδή μια είδηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ