TECH

Έρχεται ο φόρος «Netflix»

Έρχεται ο φόρος «Netflix»
CNN Greece

Η βιομηχανία του streaming αυξάνεται διαρκώς, ενώ το Netflix φαίνεται να κατέχει τα πρωτεία.

Η αυξήση των εσόδων της εταιρείας αλλά και η εμφάνιση νέων ισχυρών ανταγωνιστών στη βιομηχανία του streaming, όπως το Hulu, το Amazon, κ.α., φαίνεται ότι αρχίζει και δημιουργείται ο μελλοντικός χάρτης της οικιακής ψυχαγωγίας, τα επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με εκτιμήσεις διεθνών αναλυτών , η αξία της βιομηχανίας του video streaming θα αγγίξει τα 7 δισεκατομμύρια δολάρια αυτό το έτος.

Την ώρα που εθνικοί τηλεοπτικοί σταθμοί αλλά και εταιρείες τηλεπικοινωνίων προσπαθούν να προλάβουν τις εξελίξεις, το ίδιο επιχειρούν να κάνουν και φορολογικές αρχές. Η μεταβολή του τρόπου με τον οποίο μεταδίδεται και αγοράζεται το οπτικοακουστικό περιεχόμενο έχει προκαλέσει συζήτησεις για τον τρόπο με τον οποίο θα ακολουθήσει τις εξελίξεις και η φορολόγηση της υπηρεσίας στην ευρωπαϊκή αλλά και στην αμερικανική ήπειρο.

Ήδη, έχει προκαλέσει αντιδράσεις η απόφαση της δημοτικής αρχής του Σικάγο, να φορολογήσει τις υπηρεσίες cloud, ενώ τη φορολόγηση υπηρεσιών streaming εξετάζει και η ηγεσία της Pasadena. Αν και η συζήτηση για την εφαρμογή του φόρου «Netflix» είναι αρκετά πρόωρη – καθώς ούτε η αγορά έχει διαμορφωθεί αλλά ούτε και η μέθοδος εφαρμογής του – θεωρείται δεδομένο ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα εφαρμοστεί, ακολουθώντας τις συνήθειες και τα... πορτοφόλια των χρηστών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ