TECH

«Big Brother» κατά της τρομοκρατίας από Facebook, Google, Twitter και Microsoft

«Big Brother» κατά της τρομοκρατίας από Facebook, Google, Twitter και Microsoft

Τέσσερις από τις μεγαλύτερες εταιρείες του Διαδικτύου θα δημιουργήσουν μία κοινή βάση δεδομένων για να καταπολεμήσουν την τρομοκρατία και τη δημοσίευση σχετικού περιεχομένου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του CNN, οι 4 εταιρείες αποσκοπούν στον εντοπισμό εικόνων με βίαιες πράξεις τρομοκρατίας αλλά και βίντεο που προπαγανδίζουν το έργο των τρομοκρατών και αποσκοπούν στην στρατολόγηση νέων μελών.

Αυτή η βάση δεδομένων θα περιέχει το «ψηφιακό αποτύπωμα» των εικόνων και των βίντεο, κάτι που θα επιτρέπει στις εταιρείες να εντοπιζουν και να καταπολεμούν το περιεχόμενο των τρομοκρατών πιο γρήγορα και αποτελεσματικά, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωσηπου εξέδωσαν.

Τα κοινωνικά δίκτυα έχουν αποδειχτεί ένα πεδίο το οποίο αξιοποίησε στο έπακρο ο ISIS και η πρόσφατη ανακοίνωση των τεχνολογικών κολοσσών έρχεται ως συνέχεια στην προσπάθειά των εταιρειών να περιορίσουν την παρουσία και τη δράση των τζιχαντιστών στα social media.

Υψηλόβαθμα στελέχη των εταιρειών τεχνολογίας είχαν συναντήσεις με μέλη της κυβέρνησης των ΗΠΑ τον περασμένο Ιανουάριο, όπου και συνεξέτασαν τον τρόπο με τον οποίο οι τρομοκράτες χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα για τη στρατολόγηση τζιχαντιστών. Τον Αύγουστο, το Twitter ανακοίνωσε ότι έκλεισε εκατοντάδες χιλιάδες λογαριασμούς για προπαγάνδιση της τρομοκρατίας.

Η ανακοίνωση των εν λόγω εταιρειών τη Δευτέρα ήρθε λίγο μετά την θέση αξιωματούχων της Ε.Ε., οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δεν αφαιρούν αρκετά γρήγορα από τις πλατφόρμες τους περιεχόμενο που προωθεί το μίσος. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μόνο το 40% του περιεχομένου και των σχολιων μίσους εξετάζεται μέσα σε 24 ώρες.

Facebook and other tech giants are setting up a database for terrorist content

ΔΗΜΟΦΙΛΗ