TECH

Το Facebook κλείνει τα 13 και γιορτάζει την Ημέρα της Φιλίας (vid)

Το Facebook κλείνει τα 13 και γιορτάζει την Ημέρα της Φιλίας (vid)
Reuters

Τα 13 του κλείνει σήμερα το Facebook και γιορτάζει μαζί με τα 1.86 δισεκατομμύρια χρηστών του με βίντεο αφιερωμένα στην φιλία.

Τα γιορτινά βίντεο ξεκίνησαν να κυκλοφορούν στο μέσο από την Πέμπτη και αποτυπώνουν μια φιγούρα – γεμάτη από φωτογραφίες φίλων των χρηστών – να χορεύει.

«Αυτό το βίντεο είναι μια μείξη των φίλων σας στο Facebook και των αναμνήσεων που έχετε μοιραστεί», ανέφερε η εταιρία στην ανακοίνωσή της για την εορταστική φιγούρα.

«Μπορείτε να ξεκινήσετε συζητήσεις με τους φίλους σας ποστάροντας το βίντεο της Ημέρας των Φίλων, όπως και άλλες φωτογραφίες και ιστορίες για την φιλία χρησιμοποιώντας το #friendsday».

Η πρώτη εμφάνιση της Ημέρας των Φίλων έγινε στις 4 Φεβρουαρίου του 2015, στα 11α γενέθλια του Facebook, ύστερα από ιδέα του ιδρυτή του μέσου, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Τότε είχε ευχαριστήσει τους χρήστες που είναι «μέρος μιας κοινότητας φίλων» και τους ζήτησε να μετατρέψουν την σημερινή μέρα σε γιορτή της φιλίας.

Το 2016 δημιουργήθηκαν τα πρώτα προσωπικά βίντεο αφιερωμένα στη μέρα.

«Κάθε χρόνο αναγνωρίζουμε την Ημέρα της Φιλίας και καλούμε τον κόσμο να γιορτάσει και να συλλογιστεί την σημασία της επαφής», ανέφερε τότε το Facebook.

Φέτος τα εορταστικά βίντεο ξεκίνησαν να «πλημμυρίζουν» τους τοίχους δύο μέρες πριν από τα γενέθλια και ακόμη παραμένει άγνωστο το γιατί.

«Μέσω της φιλίας ο κόσμος μας παραμένει ενωμένος, μπορούν να συμβούν πολύ δυναμικά πράγματα, ζωές και κοινότητες μπορούν να αλλάξουν», λέει η εταιρία και τονίζει πως η 4η Φεβρουαρίου παραμένει η μέρα της φιλίας.

Οι χρήστες αυτή τη φορά θα έχουν την δυνατότητα να αλλάξουν τις φωτογραφίες που έχουν επιλεγεί και να ποστάρουν ένα βίντεο που τους εκφράζει απόλυτα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ