TECH

Τα κοινωνικά δίκτυα για το Παρίσι που καίγεται

Τα κοινωνικά δίκτυα για το Παρίσι που καίγεται

Με τον κόσμο των κοινωνικών δικτύων να προσπαθεί να ενημερωθεί αλλά κυρίως να συμμετέχει στα reports και τις στιγμές που ζει το Παρίσι το Τwitter δεν άντεξε τη ροή πληροφοριών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian το κοινωνικό δίκτυο δεν φέρνει αποτελέσματα με τα hashtags #ParisAttacks αλλά και #Paris. To πρόβλημα δεν μοιάζει να ισχύει για όλους τους χρήστες ωστόσο η Βρετανική εφημερίδα σχολιάζει την πληθώρα συμμετοχής στο κοινωνικό δίκτυο.

Στη σκιά των γεγονότων το Twitter μοιάζει να αναδεικνύεται ακόμη μια φορά όπλο της ενημέρωσης ενώ το Facebook ήδη από εχθές έχει θέσει σε λειτουργία την επιλογή του Safety Check για όσους θέλουν να ενημερώσουν τους “φίλους” τους ότι είναι καλά (λειτουργία που μας είχε πρωτοσυστήσει το 2011, σαν απάντηση στο σεισμό και το τσουνάμι στην Ιαπωνία).

Παράλληλα το Facebook επιτρέπει σε κάθε χρήστη να προσθέσει στην φωτογραφία του προφίλ του φίλτρο με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας. "Αλλάξτε την εικόνα του προφίλ σας για να υποστηρίξετε τη Γαλλία και τους κατοίκους του Παρισιού" παροτρύνει το Facebook τα εκατομμύρια χρηστών που ζουν τον τρόμο online.

Tέλος το φίλτρο του αγαπημένου δικτύου των millennials Snapchat για τις επιθέσεις στο Παρίσι δεν είναι πλέον διαθέσιμο για πολλούς χρήστες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ