TECH

Το κορίτσι από την Καλαμάτα που αλλάζει τον έρωτα

Το κορίτσι από την Καλαμάτα που αλλάζει τον έρωτα

 Από τον τελικό ενός βρετανικού ριάλιτι σόου για startups, ένα κορίτσι από την Καλαμάτα δημιούργησε μία εφαρμογή που κάνει τον έρωτα παιχνίδι και βρίσκεται στις πιο δημοφιλείς εφαρμογές του App Store.

Η Βάνα Κουτσομύτη συμμετείχε στο τηλεοπτικό παιχνίδι του BBC Apprentice και κατάφερε να βρεθεί στον τελικό. Το Dateplay αποτελεί τη δική της πρόταση για το πώς πρέπει να είναι ο έρωτας την εποχή των social media.

Όπως εξηγεί η ίδια στο CNN Greece, «το Dateplay είναι μία εφαρμογή που παίζεις παιχνίδια για να βρεις το ταίρι σου. Και η ιδέα είναι ότι θέλαμε να κάνουμε τη διαδικασία διασκεδαστική κι όχι μόνο σε σχέση με την εμφάνιση».

Μπορεί να μην αναδείχθηκε νικήτρια του επιχειρηματικού ριάλιτι, έλαβε, όμως, τη δημοσιότητα που χρειαζόταν για να κάνει το δικό της ξεκίνημα.

Παρουσίασα το Dateplay στο σόου του BBC “The Apprentice” και ήρθα δεύτερη. Είχα την ευκαιρία να το παρουσιάσω σε εκατομμύρια ανθρώπους. Επειδή ήρθα δεύτερη αποφάσισα να το κάνω online. Συγκέντρωσα χρήματα μέσα από ένα site crowdfunding. Μέσα σε 3 ημέρες συγκεντρώσαμε 120.000 λίρες και τελικά συγκεντρώσαμε πάνω από 220.000 λίρες. Φτιάξαμε την εφαρμογή, η οποία κυκλοφόρησε του Αγίου Βαλεντίνου και πάμε πολύ καλά.

H υπόσχεση του Dateplay είναι να κάνει τον έρωτα παιχνίδι και μέσα από τη διαδικασία των ερωτήσεων να βρίσκει τον ποιο ταιριαστό σύντροφο. Όπως μας εξηγεί η Βάνα Κουτσομύτη, «ο αλγόριθμος του Dateplay αναλύει την προσωπικότητα και τις προτιμήσεις των χρηστών. Και η ιδέα είναι να καταλάβουμε τον πυρήνα αυτού που είσαι αλλά και τι απολαμβάνεις στην καθημερινότητά σου. Προσλάβαμε έναν ψυχολόγο που μορφοποίησε το παιχνίδι μας και μας βοήθησε να κατανοήσουμε αν είσαι 1 από τις 4 προσωπικότητες και σε συνδυασμό με τις προτιμήσεις να βρούμε τον ιδανικό σύντροφο».

Ποιες είναι όμως οι 4 προσωπικότητες που χρησιμοποιεί το Dateplay;

«Η μία είναι η περιπετειώδης και ταιριάζει με αντίστοιχες . Η άλλη είναι η πιο σταθερή, ο «μάνατζερ του σπιτιού» που επίσης ταιριάζει με παρόμοιες προσωπικότητες και μετά είναι η θηλυκή και η αρσενική, όπου ταιριάζει η μία με την άλλη. Αλλά δεν βασίζεται μόνο στις προσωπικότητες, αλλά και στις προτιμήσεις. Είναι πολύ σημαντικό κάποιος που έχει παρόμοια προσωπικότητα κι αξίες, όπως εσύ, να μοιράζεται και τις ίδιες συνήθειες.

Για παράδειγμα, δεν θα ταιριάζαμε κάποιον που ξυπνά πολύ νωρίς με κάποιον που ξυπνά πολύ αργά, ή κάποιον που δεν πίνει αλκοόλ με κάποιον που πίνει. Γιατί έχει αποδειχτεί ότι δεν λειτουργεί σε βάθος χρόνου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ