TECH

Δείτε τον κόσμο μέσα από τα μάτια ενός πτηνού

Δείτε τον κόσμο μέσα από τα μάτια ενός πτηνού
Dronestagram/Anders@Andersa Com

Άραγε, πόσοι από εμάς έχουμε κοιτάξει επάνω, ένα πτηνό ας πούμε, και έχουμε αναρωτηθεί πώς μοιάζει ο κόσμος μέσα από τα μάτια του; Το Dronestagram, μία σελίδα που δημοσιεύονται και "μοιράζονται" φωτογραφίες και βίντεο από drones, τώρα μας δίνει μία σπάνια ματιά από τα πιο εντυπωσιακά τοπία στον κόσμο, μέσα από τα μάτια ενός πουλιού.

Όπως μας δείχνει το όνομα της σελίδας, είναι η απάντηση της drone κοινότητας στο Ινσταγκράμ, με περισσότερους από 30.000 χρήστες να ανεβάζουν από αέρος φωτογραφίες από οτιδήποτε, από αρχαία μαυσωλεία στη βόρεια Κίνα μέχρι μνημεία και βουτιές κολυμβητή στο Μεξικό.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προσκαλούν όσους θέλουν να καταθέσουν τις εικόνες τους για μία φιλανθρωπία, τα ετήσια drones για καλό σκοπό. Σε αυτήν, ένα εκατ. δολάρια θα δοθεί στο σχέδιο εκείνο που θα βοηθήσει την ανθρωπότητα. Αναμένεται πως θα δούμε μερικά πολύ φιλόδοξα πρωτότυπα σχέδια.

Μιλήσαμε στον ιδρυτή του Dronestagram και Γάλλο επιχειρηματία Ερίκ Ντιπόν, για το μέλλον της drone φωτογραφίας.

CNN: Γιατί οι άνθρωποι είναι τόσο εντυπωσιασμένοι με τις εικόνες της Γης από ψηλά;

Ερίκ Ντιπόν: "Ίσως για τους ίδιους λόγους για τους οποίους ο άνθρωπος έχει ονειρευτεί να πετάει. Απλώς κοιτάξτε τους ανθρώπους σε ένα αεροπλάνο, κολλημένα τα πρόσωπά τους στο παράθυρο και κοιτάζουν συνέχεια κάτω. Με τις εικόνες των δορυφόρων και τις εφαρμογές όπως το Google Earth, τώρα συνηθίζουμε να βλέπουμε τη Γη από ψηλά. Αλλά οι drone φωτογραφίες φέρνουν νέο τρόπο στο πως βλέπουμε τον κόσμο, σε χαμηλό υψόμετρο, κοντά σε διάφορες τοποθεσίες και κτίρια, όπως ένα πουλί."

- Τι κάνει μία drone φωτογραφία καλή;

"Είναι η φωτογραφία την οποία αμέσως αναγνωρίζεις ως εικόνα drone και πρέπει να δεις εκεί μέσα πως είναι αδύνατο να έχει τραβηχτεί αλλιώς παρά μόνο με συσκευή drone. Τα drones μπορούν να τραβήξουν φωτογραφίες από σημεία που καμία άλλη συσκευή δεν μπορεί να φτάσει".

- Ποιά είναι η δημοφιλέστερη φωτογραφία;

Ο διάσημος αετός από την Ινδονησία, τον έχουν δει 126.000 άνθρωποι.


Πηγή: Dronestagram

- Είναι η φωτογραφία drone προβληματική ως προς την ιδιωτική ζωή των ανθρώπων;

"Μπορεί να είναι, όπως μπορεί να είναι και μία φωτογραφία με κλασσικό αλλά πολύ δυνατό ζουμ".

- Ποιά είναι η αγαπημένη σας εικόνα;

"'Εχουμε τόσες πολλές πραγματικά εκπληκτικές από το Dronestagram που είναι πραγματικά δύσκολο να επιλέξεις, αλλά οι επιλογές μου πάνε σε εικόνες πόλεων, όπως αυτές από το Μιλάνο, τη Βαρκελόνη, την Νέα Υόρκη, το Σίδνει ή το Σαν Φραντσίσκο, για να αναφέρω μερικές από αυτές".


Πηγή Dronestagram/FlyWithMyLittleEye

Πηγή CNN Dronestagram: See the world through the eyes of a bird

ΔΗΜΟΦΙΛΗ