TECH

Η Ελλάδα της καινοτομίας επενδύει στο μέλλον

Η Ελλάδα της καινοτομίας επενδύει στο μέλλον

Βαρκελώνη, 28.02.2017 – Η πέμπτη στη σειρά συμμετοχή του ελληνικού οικοσυστήματος στο Mobile World Congress είναι γεγονός. Η πρώτη ημέρα ξεκίνησε πολύ δυναμικά και με μεγάλο ενδιαφέρον για τα εγκαίνια του περιπτέρου, τα οποία πραγματοποίησε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, παρουσία και του Γ.Γ. του Υπουργείου & Γ.Γ. Ενημέρωσης & Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσου και του Γ.Γ. Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων Βασίλη Μαγκλάρα.

“Η Ελλάδα έχει αξιοζήλευτο ανθρώπινο δυναμικό και καθώς βγαίνουμε από την κρίση αποκτά και εθνικό σχεδιασμό για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών”, επισήμανε ο κ. Παππάς, τονίζοντας ότι “οι τεχνολογίες αυτές μπορούν να βελτιώσουν την παραγωγικότητα, να βελτιώσουν την ζωή μας και ταυτόχρονα ο τρόπος αξιοποίησης τους να αποτελέσει την βάση ώστε η κοινωνία να γίνει πιο λειτουργική, πιο δίκαιη, πιο δημοκρατική”.

Και συνέχισε: “Σε αυτή την φάση τεχνολογικής ανάπτυξης η πολιτεία πρέπει να παρέμβει τόσο σε επίπεδο σχεδιασμού, όσο και μέσω των ρυθμιστικών αρχών, ώστε να βεβαιωθούμε ότι κανένας Έλληνας και καμία Ελληνίδα δεν θα μείνει πίσω από τις σημαντικές αυτές εξελίξεις και την πρόσβαση στις νέες αυτές τεχνολογίες”.

Ο Γιάννης Γιανναράκης, Γενικός Διευθυντής του ΣΕΚΕΕ, επεσήμανε ότι “η ελληνική αποστολή, για πέμπτη συνεχή χρονιά, στο Mobile World Congress, το μεγαλύτερο παγκόσμιο γεγονός της ψηφιακής επικοινωνίας (όχι μόνο mobile - με τη στενή έννοια) αποτελεί τη μόνη συστηματική παρουσία της Ελλάδας σε διεθνή τεχνολογικά γεγονότα”. Συνεχίζοντας ανέφερε “έτσι οι στόχοι μας από τη συμμετοχή μας στο συνέδριο είναι η ανάδειξη της Ελλάδας της καινοτομίας και της εξωστρέφειας, που επενδύει στις συνέργειες, στο ανθρώπινο δυναμικό και στο μέλλον. Η παρουσίαση 20 δυναμικών εξωστρεφών εταιρειών του χώρου της ψηφιακής επικοινωνίας, εφαρμογών και υπηρεσιών, η δικτύωση των Ελλήνων επιχειρηματιών με τα κορυφαία στελέχη του κλάδου καθώς και η παρουσίαση 6-10 νεοφυών επιχειρήσεων με διεθνή προοπτική. Πρόσθετος στόχος είναι οι συνεργασίες με διεθνείς φορείς, οργανισμούς άλλων χωρών και η ενίσχυση των σχέσεων - διερεύνηση συνεργιών - με το οικοσύστημα της καινοτομίας στη Βαρκελώνη και την Καταλωνία. Τέλος, επιδιώκουμε να συμβάλλουμε στη δημιουργία θετικού κλίματος για την ανάπτυξη και την έμφαση στην καινοτομία και εξωστρέφεια με εκδηλώσεις και επικοινωνιακή καμπάνια εντός της Ελλάδας”.

Ο Χρήστος Στάικος, Πρόεδρος Entreprise Greece, δήλωσε: “είμαστε στη Βαρκελώνη για να ενισχύσουμε την Ελληνική αποστολή και την εξωστρέφεια του τεχνολογικού κλάδου της χώρας μας».

Ο Γιάννης Σύρρος, Γενικός Διευθυντής σημείωσε ότι «ο ΣΕΠΕ συμμετέχει στο Mobile World Congress μαζί με το Enterprise Greece, ΣΕΚΕΕ & το Corralia ώστε να βοηθήσουμε τον κλάδο της ελληνικής τεχνολογίας στην παγκόσμια αγορά, μια αγορά που πραγματικά οι λύσεις που προσφέρουν οι ελληνικές επιχειρήσεις καταξιώνουν τον κλάδο στο εξωτερικό, λύσεις που αλλάζουν την καθημερινότητα και τη βελτιώνουν. Ο ελληνικός κλάδος τεχνολογίας είναι εδώ, δίνει το παρόν και κοιτάζει με αισιοδοξία το μέλλον».

O Κωστής Πάϊκος εκ μέρους της Eurobank, του μεγάλου χορηγού της Ελληνικής Αποστολής, δήλωσε: “είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε την ευκαιρία και φέτος για 4η συνεχή χρονιά να στηρίξουμε την ελληνική αποστολή τεχνολογίας στο MWC και είναι μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία που προάγει την καινοτόμο νεανική επιχειρηματικότητα και δημιουργεί εξωστρέφεια στις ελληνικές επιχειρήσεις».

Σήμερα, δεύτερη μέρη του MWC17 η Ελληνική Αποστολή πραγματοποιεί συναντήσεις με τις αντίστοιχες της Αυστρίας, Washington State και της Αργεντινής.

Οι εταιρίες που απαρτίζουν την ελληνική ομάδα στη Βαρκελώνη είναι οι: Accesspal, Apifon, Cross Mobile, Cytech, ΔΑΕΜ, Echoleap, Going Up, M-Stat, Motivian, Parkguru, Pitchstor, Plustic, Pobuca, Regate, SoftWeb, Synaphea, Telenavis, Upcom, Vidavo, Warply, Viva wallet, egg.

Η συμμετοχή στο MWC 2017 συνδιοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εταιριών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) και το Enterprise Greece, με την υποστήριξη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) και του Corallia ως συντονιστή των mi-Cluster, si-Cluster και gi-Cluster, gi-Cluster, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συνεργασίας για συμμετοχή στα μεγάλα διεθνή γεγονότα της τεχνολογίας, και Μεγάλο Xορηγό την Eurobank.

Την ελληνική αποστολή υποστηρίζει το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης μέσω της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας & Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) και του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Υποστηρικτής της Ελληνικής Αποστολής είναι η Περιφέρεια Αττικής , το Viva Nest, το egg και η Viva Wallet.

Μέγας Χορηγός: Eurobank
Υποστηρικτές: MLS, Softweb
Χορηγοί Γεύσης: ERGON, Ούζο Πλωμαρίου, Δεκαράκι
Media Partners: CNN Greece, DPG
Media Sponsors: Smartpress, Startupper.gr
Communication Partner: One9six

ΔΗΜΟΦΙΛΗ