TECH

Κατά των «κλούβιων αυγών» στρέφεται το Twitter

Κατά των «κλούβιων αυγών» στρέφεται το Twitter
REUTERS

Με νέα εργαλεία το Twitter ενισχύει την προσπάθειά του να περιορίσει τη δράση των τρολ και τις λεκτικές διαμάχες.

«Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας να κάνουμε το Twitter ασφαλέστερο, επιταχύνοντας προς αυτήν την κατεύθυνση», δήλωσε ο τεχνικός αντιπρόεδρος του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου, Ed Ho.

Όπως αναφέρεται από τους εκπροσώπους του Twitter, έχουν αναπτύξει αλγόριθμους, οι οποίοι μπορούν να εντοπίσουν πότε ένας λογαριασμός παρουσιάζει επιθετική συμπεριφορά: για παράδειγμα, αν τουιτάρει επανειλλημένα προς λογαριασμούς που δεν τον ακολουθούν. Παράλληλα, αποτελεί, πλέον, σημαντικό κριτήριο για τη δράση ενός λογαριασμού αν δεν διαθέτει φωτογραφία και απεικονίζεται ως αυγό, όπως συμβαίνει στο κοινωνικό δίκτυο.

Σύμφωνα με την εταιρεία, αν ένας λογαριασμός χαρακτηριστεί ως επιθετικός, τότε θα περιοριστεί κατά πολύ η δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων που θα έχει. Τον περασμένο Νοέμβριο το Twitter είχε παραδεχτεί ότι η «προσβλητική συμπεριφορά» μεταξύ των χρηστών ολοένα και μεγάλωνε. Για τον λόγο αυτόν η εταιρεία προχώρησε στην διαμόρφωση του εργαλείου Mute, κάτι που παρείχε πλέον τη δυνατότητα στους χρήστες να μπλοκάρουν συγκεκριμένες λέξεις, φράσεις ή ολόκληρες συζητήσεις τις οποίες δεν επιθυμούσαν να βλέπουν.


https://www.cnn.gr/eidhseis/tag/623/twitter


ΔΗΜΟΦΙΛΗ