TECH

Με το... δεξί μπήκε το Snapchat στη Wall Street (vid)

Με το... δεξί μπήκε το Snapchat στη Wall Street (vid)

Στα 24 δολάρια ξεκίνησε η διαπραγμάτευση της μετοχής του Snapchat στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Με αυτήν την τιμή αποκτά χρηματιστηριακή αξία 33 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με το Reuters, στην αρχική δημόσια εγγραφή της, την Πέμπτη, συγκέντρωσε 3,4 δισ. δολάρια. Η αρχική δημόσια προσφορά της Snap υπερκαλύφθηκε πάνω από 10 φορές.

Μετά την αξιολόγηση της μετοχής στα 17 δολάρια, η χρηματιστηριακή αξία της δημοφιλούς εφαρμογής βρίσκεται στα 24 δισ. δολάρια, δύο φορές μεγαλύτερη από την αξία του Twitter Inc. Ταυτόχρονα, είναι και η μεγαλύτερη IPO στο χώρο της τεχνολογίας, μετά από την εισαγωγή του Facebook πριν από πέντε χρόνια.

Η Snap ξεκίνησε την πώληση 200 εκατομμύριων μετοχών της την Τετάρτη με 17$ δολάρια ανά μετοχή, περισσότερα από τα 14-16 δολάρια που αναμενόταν να κυμανθεί. «Η ζήτηση για την μετοχή της Snap είναι πολύ ισχυρή», ανέφερε στο CNN ο Jeff Zell, αναλυτής της ερευνητικής εταιρείας, IPO Boutique. «Ακόμη και οι αρχικοί αρνητές της, έχουν αρχίσει και τη βλέπουν πιο θετικά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ