TECH

Ρομπότ έλυσε τον κύβο του Ρούμπικ σε 0.637 δευτερόλεπτα (vid)

Ρομπότ έλυσε τον κύβο του Ρούμπικ σε 0.637 δευτερόλεπτα (vid)
Youtube

Νέο ρεκόρ Guinness για την ταχύτερη επίλυση του κύβου του Ρούμπικ πέτυχε ένα ρομπότ. Πρόκειται για το Sub1 Reloaded το οποίο χρειάστηκε μόλις 0,637 δευτερόλεπτα για να τον λύσει με 21 κινήσεις.

 

Το Sub1 Reloaded το οποίο αναπτύχθηκε από τη γερμανική εταιρεία τεχνολογίας Infineon, έσπασε το ρεκόρ μιας δικής του προηγούμενης έκδοσης που είχε λύσει τον Κύβο του Ρούμπικ σε 0,887 δευτερόλεπτα. Σύμφωνα με τους κατασκευαστές πρόκειται για νέα έκδοση του μηχανήματος με διαφορετικό επεξεργαστή.

Η επίδειξη είχε γίνει τον περασμένο Νοέμβριο στην έκθεση τεχνολογίας Electronica στο Μόναχο ωστόσο πέρασε αρκετό διάστημα ώστε οι υπεύθυνοι των Ρεκόρ Guiness να πιστοποιήσουν ότι κατέρριψε το ρεκόρ. Το επίσημο ρεκόρ επίλυσης του κύβου από άνθρωπο είναι 4.904 δευτερόλεπτα και επιτεύχθηκε από έναν 14χρονο το 2015.

Ο Κύβος του Ρούμπικ είναι τρισδιάστατο μηχανικό παζλ. Επινοήθηκε το 1974 από τον Ούγγρο γλύπτη και καθηγητή αρχιτεκτονικής Έρνο Ρούμπικ. Έως τον Ιανουάριο του 2009, 350 εκατομμύρια κύβοι είχαν πουληθεί παγκοσμίως κάνοντας τον το εμπορικότερο παιχνίδι παζλ παγκοσμίως.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ