TECH

Η Intel εξαγόρασε την Mobileye προς 15,3 δισ. δολάρια

Η Intel εξαγόρασε την Mobileye προς 15,3 δισ. δολάρια
REUTERS

Στην εξαγορά της εταιρείας ανάπτυξης τεχνολογίας αυτό-οδήγησης, την Mobileye, προχώρησε πρόσφατα η Intel προς 15,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Με έδρα το Ισραήλ, η Mobileye αναπτύσσει συστήματα υποστήριξης οδηγού, αισθητήρες και κώδικα για αυτόνομα οχήματα. Η εταιρεία είχε στο παρελθόν αναπτύξει το σύστημα ημι-αυτόματου πιλότου της Tesla, ωστόσο οι δύο εταιρείες σταμάτησαν τη συνεργασία τους αφού υπήρχε διαφωνία για τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιούνταν το σύστημα.

Ανακοινώνοντας την εξαγορά, η Intel σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι η συμφωνία αυτή θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για τον συνδυασμό των τσιπ που παράγει η εταιρεία με την τεχνητή νοημοσύνη που αναπτύσσει η Mobileye. Στόχος της Intel είναι «η δημιουργία αυτοματοποιημένων λύσεων που θα έρχονται από το cloud, μέσω του δικτύου, στα αυτοκίνητα».

«Πιστεύω ότι η σημερινή ανακοίνωση μας βάζει στη θέση του οδηγού ώστε να υλοποιήσουμε το όραμά μας για την ανάπτυξη τεχνολογίας πάνω στην οποία θα βασίζεται η μελλοντική αυτόνομη οδήγηση», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Intel, Μπράιαν Κρζάνικ.

Τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση δεν συνεπάγονται ότι η Intel θα ξεκινήσει την κατασκευή των δικών της αυτόνομων οχημάτων, αλλά θα αναπτύσσει τεχνολογίες και συστήματα τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι κατασκευάστριες εταιρείες αυτοκινήτων.

Αμφότερες οι εταιρείες δήλωσαν ότι η «δουλειά θα συνεχιστεί κανονικά» έως ότου ολοκληρωθεί η συμφωνία, κάτι που αναμένεται να γίνει στα τέλη του τρέχοντος έτους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ