TECH

Μία βόλτα στο ηφαίστειο Μαρούμ μέσω Google Street View

Μία βόλτα στο ηφαίστειο Μαρούμ μέσω Google Street View

 Τη δυνατότητα περιήγησης μέσω Google Street View και στο ηφαίστειο Μαρούμ, στα νησιά του συμπλέγματος Βανουάτου, μία από τις μεγαλύτερες λίμνες λάβας στον κόσμο, ανακοίνωσε σήμερα η Google.

Πρόκειται για ένα αρχιπέλαγος 80 μικροσκοπικών νησιών, γεμάτα πλούσια βλάστηση, ζούγκλες, παρθένες παραλίες με μαύρη άμμο και εννέα ηφαίστεια.

Για να καταγραφούν οι λήψεις αυτού του θαύματος της φύσης, η Google συνεργάστηκε με τους Geoff Mackley και Chris Horsly, που είναι εξειδικευμένοι εξερευνητές. «Καταδύθηκαν» 400 μέτρα στον κρατήρα του Μαρούμ με το Street View Trekker και συνέλεξαν φωτογραφίες 360 μοιρών από το ηφαίστειο, τη λίμνη λάβας αλλά και του γενικότερου τοπίου.

Ο Geoff Mackley, εξερευνητής, δήλωσε για την εμπειρία του: «Συνειδητοποίησα πόσο μικροί είμαστε εμείς οι άνθρωποι μπροστά στο μεγαλείο και τη δύναμη της φύσης, όταν βρέθηκα δίπλα σε αυτήν την τεράστια λίμνη λάβας που βράζει». «Ελπίζω ότι τοποθετώντας το ηφαίστειο στον χάρτη, ο κόσμος θα συνειδητοποιήσει πόσο υπέροχος είναι ο κόσμος που ζούμε», ανέφερε ο Chris Horsley.

Με το Street View μπορεί κάποιος να περιπλανηθεί στους δρόμους 81 χωρών και να επισκεφθεί ιστορικά και φυσικά αξιοθέατα σε όλον τον κόσμο, όπως το Εθνικό Πάρκο Samburu στην Κένυα, το Grand Canyon ή τα Great Walks στη Νέα Ζηλανδία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ