TECH

Apple: Η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται

Apple: Η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται
Apple

Όπως ήταν αναμενόμενο και όπως είχε φροντίσει να διαρρεύσει η ίδια η Apple, η παρουσίασή της στο παγκόσμιο συνέδριο προγραμματιστών στην Καλιφόρνια (WWDC 2017) ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι αποτέλεσε ορόσημο στην πορεία της εταιρείας. Όπως συνηθίζει να κάνει η Apple, επιδιώκοντας να κερδίσει το ακροατήριό της ξεκίνησε την παρουσίαση με τα εντυπωσιακά της αριθμητικά δεδομένα: περισσότεροι από 16 εκατομμύρια είναι αυτή τη στιγμή οι εγγεγραμμένοι προγραμματιστές στο λογισμικό της Apple, ενώ 5.300 εξ αυτών παρακολουθούν το συνέδριο. Ακολουθούν τα σημαντικότερα όσων είπε ο CEO Τιμ Κουκ σχετικά με την τεχνολογική επέλαση της εταιρείας:

apple pencil ipad pro notes

iPad Pro
Απόλυτα εντυπωσιακό και προσαρμοσμένο στα δεδομένα της εποχής, το iPad Pro με οθόνη 10.5 ίντσες, αποτελεί ότι περίμεναν όλοι για να αναζωογονήσει το ενδιαφέρον για τις ταμπλέτες. Διαθέτει εντυπωσιακές αποδόσεις απόκρισης και απεικόνισης και θα συνοδεύεται από ένα έξυπνο πληκτρολόγιο, καθώς και ένα Apple Pencil. Ένας νέος εξαπύρηνος επεξεργαστής A10X ανεβάζει στα ύψη τις επιδόσεις, ενώ η μπαταρία θα κρατάει για 10 ώρες χρήσης, με δυνατότητα γρήγορης φόρτισης. Θα διαθέτει τις κάμερες του iPhone 7. Με μνήμη 64GB θα κοστίζει $649.

homepod white shelf

HomePod
H Apple φιλοδοξεί να επιβάλλει την δική της πρόταση για το ψηφιακό σπίτι του μέλλοντος με το HomePod. Το ηχείο διαθέτει το ένα τσιπ Α8 και τις δυνατότητες του Siri, καθώς και αισθητήρες για να αντιλαμβάνετε όσα συμβαίνουν στο χώρο. Tο κόστος του βρίσκεται στα 349 δολάρια και αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά τον Δεκέμβριο.

tvOS
Εντυπωσιακό ήταν και το γεγονός ότι η Apple ανακοίνωσε ότι η υπηρεσία Amazon Prime έρχεται στην τηλεόρασή της μέχρι το τέλος του έτους.

Apple Watch
Γεμάτο δυνατότητες είναι το νέο λογισμικό watchOS 4. μία από τις βασικότερες προσθήκης είναι ότι στην κεντρική οθόνη to Apple Watch εμφανίζονται πληροφορίες σχετικά με την ώρα την τοποθεσία το ημερολόγιο του χρήστη και πολλά άλλα την ίδια ώρα, ο Siri αποκτά πρόσωπο και αυτό θα βρίσκεται το ρολόι της Apple.

macOS
Από μία τέτοια εκδήλωση δεν θα μπορούσαν να απουσιάσουν τα macOS και να μην παρουσιάσει η Apple τη νέα εκδοχή τους. Σε αυτά περιλαμβάνεται ο βελτιωμένος browser, Safari, ο οποίος εμφανίστηκε ως ταχύτερος κατά 80% από τον Chrome.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ