Ποιος ήταν ο δίδυμος αδερφός του ήλιου

 Κάθε αστέρι στο Σύμπαν έχει και ένα... σωσία, σύμφωνα με μία νέα επιστημονική έρευνα από ακαδημαϊκούς του Κέντρου Αστροφυσικής Harvard-Smithsonian και του Berkley.

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τη θεωρητική προσέγγιση των επιστημόνων, όλα τα αστέρια που γίνονται στη συνέχεια ήλιοι γεννιούνται μαζί με το δίδυμό τους και το οποίο χάνουν στη συνέχεια.

Στον χαμένο συγγενή του Ήλιου έχει δοθεί το όνομα Νέμεσις και ενδέχεται να αποτέλεσε και την αιτία της εξαφάνισης των δεινοσαύρων από τον πλανήτη μας.

Εντούτοις, οι αστροφυσικοί δυσκολεύονται να βρουν αποδεικτικά στοιχεία για να τεκμηριώσουν την ύπαρξή του. Όπως αναφέρεται στο ακαδημαϊκό έντυπο, Monthly Notices of the Royal Astronomical Society, η θεωρία που παρουσιάζουν οι επιστήμονες Sadavoy και Stahler βασίζεται στο γεγονός ότι το μόνο στατιστικό μοντέλο που μπορεί να εξηγήσει την εξέλιξη του Σύμπαντος είναι αυτό που βασίζεται στη θεωρία ότι όλοι οι ήλιοι κάποτε ήταν ζευγάρια.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο, «αυτά τα συστήματα είτε συρρικνώνονται, είτε απομακρύνονται κατά το πέρασμα εκατομμυρίων ετών. Στο 60% των περιπτώσεων τα άστρα απομακρύνονται, ενώ στο 40% μένουν κοντά και σχηματίζουν σφιχτά δίδυμα».


Διαβάστε επίσης

Θερινό ηλιοστάσιο 2018: Σήμερα η μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου

Θερινό ηλιοστάσιο 2018: Σήμερα ξεκινά επίσημα το καλοκαίρι

Θερινό ηλιοστάσιο 2018: Σε λίγες μέρες ξεκινά επίσημα το καλοκαίρι

Θερινό ηλιοστάσιο 2018: Πότε ξεκινά επίσημα το καλοκαίρι