TECH

Έλαμψε στο Λονδίνο το ελληνικό iYouth Lab

Έλαμψε στο Λονδίνο το ελληνικό  iYouth Lab
iYouth Lab

Στο Startup Grind Europe, ένα από τα μεγαλύτερα τεχνολογικά συνέδρια παγκοσμίως το ελληνικό iYouth Lab διακρίθηκε όντας ανάμεσα στα 50 κορυφαία startups, επιλογή που έγινε μέσα από 2.000 διεθνείς συμμετοχές. Μαζί με το iYouth Lab υπήρχαν και άλλα 5 startups από έλληνες founders τα οποία εκπροσώπησαν την ελληνική καινοτομία.

Με τις άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης να επικεντρώνονται μόνο στην κοινωνική ή την επαγγελματική ζωή ενός ατόμου, το iYouth Lab εστιάζει κυρίως σε φοιτητές αλλά και καθηγητές, ερευνητές και πανεπιστημιακά ιδρύματα και Κολλέγια, εντός της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Τα μέλη του iYouth Lab θα μπορούν να χτίζουν στην πλατφόρμα το ακαδημαϊκό βιογραφικό τους, να ενημερώνουν την κοινότητα για τα projects τους, να θέτουν ερωτήσεις και να κάνουν ανοιχτές προσκλήσεις για συνεργασίες σε άλλα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας παγκόσμια. Το άλλο σκέλος της πλατφόρμας, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή εν εξελίξει, είναι οι cloud υπηρεσίες που θα ενσωματώνουν Artificial Intelligence, Machine Learning και Internet of Things τεχνολογίες. Το σκέλος αυτό θα επιτρέπει την υλοποίηση των συνεργασιών που θα δημιουργούνται μέσω της πλατφόρμας, με την δυνατότητα σύνδεσης έξυπνων συσκευών με projects. Πρόκειται για μια λογική επέκταση του οράματος του iYouth Lab, αφού θα επιτρέπει στα μέλη του να μοιράζονται πληροφορίες άμεσα και να προχωρούν το project τους, ακόμα κι αν βρίσκονται σε άλλες χώρες του κόσμου!

Το iYouth Lab βρίσκεται ήδη στον αέρα σε BETA έκδοση εδώ και έναν χρόνο και κατάφερε να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον φοιτητών, καθηγητών, ΜΜΕ -και όχι μόνο- που είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στο Startup Grind Europe. Αυτή την περίοδο η πλατφόρμα γνωρίζει μεγάλη επιτυχία σε παγκόσμια events με διακρίσεις όπως Top 10% στο Web Summit 16’ στην Λισαβόνα, Top 20 στο Startup Bootcamp 17’ στο Άμστερνταμ, Top 100 στο Webit European Festival 17’ και Top 50 στο Startup Grind Europe 17’ στο Λονδίνο. Η ομάδα του iYouth Lab, αυτή την περίοδο, δουλεύει πυρετωδώς στην ολοκλήρωση της βασικής έκδοσης της πλατφόρμας iYouth Lab 1.0

Δείτε το σχετικό βίντεο από το Web Summit του 2016

ΔΗΜΟΦΙΛΗ