Το Facebook έκλεισε σελίδες που πωλούσαν ιατρική κάνναβη
Στο κλείσιμο των σελίδων που προσφέρουν μαριχουάνα προς πώληση στην Αλάσκα προχώρησε το Facebook. Η κίνηση αυτή εξαγρίωσε τις επιχειρήσεις που διατηρούν τους εν λόγω λογαριασμούς, οι οποίες υποστηρίζουν ότι έχουν την απαιτούμενη άδεια για πώληση κάνναβης.
Εκπρόσωπος της Εθνικής Ένωσης Βιομηχανίας Κάνναβης (NCIA) δήλωσε στο βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC ότι περιμένουν από το Facebook να δώσει «σαφέστερες κατευθυντήριες γραμμές».
«Οι επιχειρήσεις που επηρεάζονται από αυτή την απόφαση θα πρέπει να κάνουν ένσταση για την αποκατάσταση των λογαριασμών τους», δήλωσε εκπρόσωπος του NCIA στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press.
Το κλείσιμο των σελίδων επηρεάζει και τις εννέα αμερικανικές πολιτείες, οι οποίες έχουν νομιμοποιήσει την κάνναβη για «ιατρικούς και ψυχαγωγικούς» σκοπούς, πρόσθεσε η Τέιλορ Γουέστ, αναπληρώτρια διευθύντρια του NCIA. «Το θέμα φαίνεται να βγαίνει στην επιφάνεια και μετά εξαφανίζεται. Αυτοί οι κανόνες εφαρμόζονται με ασυντόνιστο τρόπο», δήλωσε η ίδια στο BBC.
Το Facebook δεν επιτρέπει στην πλατφόρμα του περιεχόμενο που προωθεί την πώληση της μαριχουάνας, ανεξάρτητα από την πολιτεία ή την χώρα. Σε σχετική ανακοίνωσή της η υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει ότι «για να διατηρήσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον στο Facebook, έχουμε αναπτύξει κοινά πρότυπα που περιγράφουν τι επιτρέπεται και τι όχι στην υπηρεσία».
Δημόσιοι υπαλλήλοι: Τι κερδίζουν μετά τις φοροελαφρύνσεις
02:00
Εκπνέει η προθεσμία για το πρόγραμμα επιταγών βιβλίων από την ΔΥΠΑ
01:00
ΔΥΠΑ - Ποιους προορισμούς καλύπτουν τα voucher του κοινωνικού τουρισμού
00:30
Σε Αιγαίο και Ιόνιο οι ισχυρότερες βροχές κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων
23:59