TECH

Πλησιάζοντας την τέλεια εικόνα με τις QLED τηλεοράσεις της Samsung

Πλησιάζοντας την τέλεια εικόνα με τις QLED τηλεοράσεις της Samsung

Έχοντας περάσει πλέον στην εποχή των «super slim» τηλεοράσεων που προσφέρουν υψηλή ευκρίνεια εικόνας, δεν είναι και τόσο απλό να πείσουν οι κατασκευαστές προϊόντων τεχνολογίας τους καταναλωτές να αλλάξουν την τηλεόραση που έχουν εγκαταστήσει μέσα στο σαλόνι τους.

Όμως, από την άλλη πλευρά, οι έρευνες δείχνουν ότι οι καταναλωτές θα αλλάξουν τηλεόραση έχοντας δύο βασικά κριτήρια. Το πρώτο είναι το μέγεθος της οθόνης, καθώς οι καταναλωτές ζητούν όλο και μεγαλύτερες τηλεοράσεις. Το δεύτερο κριτήριο αγοράς νέας τηλεόρασης δεν είναι άλλο από την ποιότητα της εικόνας. Η «μάχη» εδώ είναι αρκετά σκληρή, αν και ορισμένοι κατασκευαστές, όπως η Samsung, διαθέτουν ορισμένα «όπλα» που είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντιμετωπίσει ο ανταγωνισμός.

Ένα από αυτά τα «όπλα» είναι η τεχνολογία QLED, η οποία βελτιώνει σε εντυπωσιακά μεγάλο βαθμό την ποιότητα της εικόνας.

QLED 1

Αυτό επιτυγχάνεται με την περαιτέρω εξέλιξη της τεχνολογίας Quantum Dot, η οποία περνά στο επόμενο επίπεδο, προσφέροντας κορυφαία επίπεδα φωτεινότητας και πλήρες φάσμα χρωμάτων, πληρώντας στο έπακρο τα πρότυπα της 4Κ εικόνας. Με τη νέα τεχνολογία Quantum Dot, η QLED TV βελτιστοποιεί όλες τις σημαντικές παραμέτρους της ποιότητας της εικόνας, συμπεριλαμβανομένων της φωτεινότητας, της γωνίας θέασης, του όγκου χρώματος και της αντίθεσης.

QLED 2

Εξαιτίας του ισχυρού φωτισμού Quantum Dot, η υψηλή φωτεινότητα, πέρα από τον ρεαλισμό στην εικόνα, παρέχει τη δυνατότητα χρήσης χρωματικού φίλτρου RGB, το οποίο παρέχει τα εχέγγυα για πραγματική ανάλυση 4Κ.

Η QLED TV αποδίδει το χρώμα με τονική ακρίβεια και 100% όγκο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορεί να προβάλλει όλες τις αποχρώσεις με φυσικότητα, ανεξαρτήτως από το πόσο φωτεινή ή σκοτεινή είναι η σκηνή, ή αν ο περιβάλλοντας φωτισμός του δωματίου είναι έντονος ή μη. Επιπλέον, τόσο η φωτεινότητα, όσο και τα χρώματα παραμένουν αναλλοίωτα σε ευρεία γωνία θέασης, προσφέροντας υψηλής ποιότητας εικόνα από κάθε θέση.

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, πως χάρη στη χρήση ανόργανων υλικών η ποιότητα εικόνας μίας QLED TV παραμένει αναλλοίωτη στο χρόνο, προσφέροντας τετραπλάσια αντοχή από άλλες τεχνολογίες.

Πιο «έξυπνες»

Οι νέες τηλεοράσεις Samsung QLED TV διαθέτουν ορισμένες ακόμη αναβαθμισμένες λειτουργίες και χαρακτηριστικά. Κατ’ αρχήν είναι πιο «έξυπνες». Αναγνωρίζουν οποιαδήποτε συσκευή (κονσόλα παιχνιδιών, αποκωδικοποιητής κλπ) συνδεθεί σε αυτές μέσω του One Connect και την ελέγχουν με το νέο, βελτιωμένο και υψηλής αισθητικής τηλεχειριστήριο που τις συνοδεύει, το One Remote. Τo Samsung Smart Hub προσφέρει μια ακόμα πιο εύκολη και ολοκληρωμένη εμπειρία. Σε συνδυασμό με την τελευταία έκδοση της εφαρμογής Smart View App, η οποία είναι διαθέσιμη σε Android ή iOS συσκευές, οι χρήστες θα μπορούν να απολαμβάνουν το εξατομικευμένο Smart Hub τους.

Πιο στυλάτες

Ακόμη, οι νέες QLED TV ακολουθούν διαφορετικές επιλογές design, που μπορούν να ταιριάξουν σε κάθε σπίτι – ανεξαρτήτως της αισθητικής ή της διαρρύθμισης του χώρου. Το οπτικό καλώδιο Invisible Connection βοηθάει στη διαχείριση της ακαταστασίας των καλωδίων, αφού οι πελάτες μπορούν να συνδέσουν όλες τις συσκευές μαζί, εξοικονομώντας το χώρο που χρησιμοποιούνταν ακριβώς κάτω από την τηλεόραση για περιφεριακές πηγές εικόνας και ήχου.

Παράλληλα η επιτοίχια βάση στήριξης No Gap Wall-Μount κάνει την τοποθέτηση της τηλεόρασης πιο εύκολη από ποτέ, χάρη σε μια διαδικασία εγκατάστασης που διαρκεί μόλις λίγα λεπτά. Για όσους δεν επιθυμούν να τοποθετήσουν την τηλεόρασή τους στον τοίχο, υπάρχει μια σειρά από μοντέρνες βάσεις.

Q7F lifestyle 04

Σχεδιασμένo σαν καβαλέτο, το Samsung Studio Stand συμπληρώνει ιδανικά κάθε καλλιτεχνικά εμπνευσμένο χώρο, ενώ το Samsung Tower Stand επιτρέπει στην τηλεόραση να περιστρέφεται εύκολα, προσφέροντας βέλτιστη θέαση από οποιαδήποτε οπτική γωνία.

Q8C F