TECH

Στον προθάλαμο των Ολυμπιακών Αγώνων τα video games

Στον προθάλαμο των Ολυμπιακών Αγώνων τα video games
DOTA

Πλησιάζει η στιγμή όπου οι αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων το μόνο που θα κάνουν θα είναι να προθερμαίνουν τους... αντίχειρες και αντί για ακόντιο θα κρατούν χειριστήριο.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Associated Press, ο Tony Estanguet, προεδρεύων της Επιτροπής Υποψηφιότητας του Παρισιού για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, «οι νέοι ενδιαφέρονται έντονα για τα e-sports και αυτά τα πράγματα. Θα τους δούμε, θα μιλήσουμε μαζί τους. Νομίζω ότι θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να έρθουμε κοντά με την οικογένεια των ηλεκτρονικών αθλημάτων και να ανακαλύψουμε γιατί έχουν γίνει τόσο μεγάλη επιτυχία».

Αναμένεται να ανακοινωθεί τον επόμενο μήνα ότι η Πόλη του Φωτός θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, καθώς το Λος Άντζελες συμφώνησε με την Ολυμπιακή Επιτροπή να αναλάβει τη διοργάνωση του 2028. Η δημοφιλία των e-sports αυξάνεται διαρκώς με τα κοινωνικά δίκτυα να δημιουργούν τηλεοπτικά κανάλια όπως το Twitch για να προβάλουν περιεχόμενο από Online αναμετρήσεις.

Overwatch: Ένα video game που αξίζει όσο και η Premier League

Στην εποχή της έκρηξης του πρωταθλητισμού στα video games, το παιχνίδι Overwatch της Activision Blizzard βρίσκεται στην κορυφή. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ήδη έχουν βρεθεί χρηματοδότες για τις πρώτες ομάδες του υπό δημιουργία πρωταθλήματος. Αναλυτές και ειδικοί του χώρου προβλέπουν ότι σε λίγα χρόνια η «αξία» του πρωταθλήματος μπορεί να ξεπεράσει αυτήν της Premier League, της κορωνίδας του ποδοσφαίρου.

Το πρωτάθλημα του Overwatch αναμένεται να έχει ομάδες στην Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική, τον Καναδά, την Αυστραλία. Αρκετοί από τους αγοραστές βρίσκονται ήδη στο χώρο του παραδοσιακού αθλητισμού και κάνουν το πέρασμά τους στα e-sports. To κόστος κάθε ομάδας αγγίζει τα $20.000.000 και τα προσδοκώμενα έσοδα από την ηλεκτρονική θέαση θα μοιράζονται σε διοργανωτές και ιδιοκτήτες. Κάθε ομάδα που συμμετέχει στο πρωτάθλημα θα βρίσκεται σε διαφορετική πόλη

Τα υπάρχοντα τουρνουά e-sports οριακά συγκεντρώνουν περίπου $1,5 δισ. το χρόνο. Τα έσοδα των συλλόγων της Premier League ξεπέρασαν τα $ 4 δισ. τη σεζόν 2015-16.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ