Drone πρώτων βοηθειών σώζει ζωές
Σουηδοί ερευνητές δοκίμασαν ένα drone για να μεταφέρουν γρήγορα έναν απινιδωτή σε ανθρώπους που η καρδιά τους είχε σταματήσει να χτυπά.
Έτσι, δίνεται η δυνατότητα στους περαστικούς να χρησιμοποιήσουν τη συσκευή για να σώσουν τη ζωή των ασθενών.
Οι πρώτες δοκιμές μάλιστα σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βήμα science» έδειξαν ότι το ιπτάμενο drone μπορεί να φτάσει στο σημείο του επείγοντος περιστατικού πιο γρήγορα από ένα ασθενοφόρο αφού δεν υπάρχει περίπτωση να... «κολλήσει» στην κίνηση.
Κατά μέσο όρο ο χρόνος μεταφοράς με το drone, που αναπτύσσει ταχύτητα έως 75 χιλιόμετρα την ώρα, είναι περίπου 5 λεπτά, χρόνος σαφώς μικρότερος - και πιθανότατα σωτήριος- από αυτόν που χρειάζεται για να φτάσει ένα ασθενοφόρο ακόμα και σε πολεις όπου δεν υπάρχει έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα.
Σε ισχύ παραμένει η απαγόρευση στο κέντρο της Αθήνας για την επέτειο της κρίσης στα Ίμια
07:31
Πώληση πολεμικού εξοπλισμού ύψους 3,8 δισ. ενέκριναν οι ΗΠΑ για το Ισραήλ
07:24
«Η ΠΟΛΗ ΕΧΕΙ ΧΤΙΣΤΕΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΡΕΜΑΤΩΝ»: Ποιες περιοχές της Αττικής κινδυνεύουν περισσότερο από τις πλημμύρες: Ο Κηφισός και οι χρόνιες παραλείψεις (Infographic)
07:20
Ισπανία: Στους 46 οι νεκροί από την σιδηροδρομική τραγωδία - Υπέκυψε άλλος ένας τραυματίας
07:10