TECH

Αύξηση ανταγωνιστικότητας μέσω των ρομπότ επιδιώκει η Κίνα

Αύξηση ανταγωνιστικότητας μέσω των ρομπότ επιδιώκει η Κίνα
DFIC

Σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη θέση της στην παγκόσμια αγορά η Κίνα βάζει εμπρός πρόγραμμα αύξησης της ανταγωνιστικότητας με την ονομασία «Made in China 2025».

Πρόκειται για στρατηγική ανάπτυξης του κλάδου της βιομηχανίας μέσα στα επόμενα οκτώ χρόνια. Κύριος στόχος είναι να αναπτυχθούν αυτοματοποιημένες διαδικασίες και τεχνολογίες στη βιομηχανία. Στο σχέδιο περιλαμβάνεται και η πρόθεση να κατασκευαστούν νέα υπερσύγχρονα κινεζικά μηχανήματα, όπως ρομπότ, που θα αυτοματοποιήσουν την παραγωγή.

Η Κίνα θέλει να εκσυγχρονίσει σημαντικά τη βιομηχανία της, ώστε για παράδειγμα να μπορεί να παράγει μαζικά αυτοκίνητα με τη χρήση ρομπότ τα οποία θα επικοινωνούν μεταξύ τους και θα είναι εντελώς αυτόνομα. Επίσης πατάει το γκάζι για να αυξήσει σημαντικά την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ώστε να καταστεί κυρίαρχη δύναμη στον τομέα αυτό.

Η Γερμανία που χρησιμοποιεί τέτοια υπερυψηλή τεχνολογία στις βιομηχανίες της, αλλά και πουλά τέτοιου είδους ρομποτικά μηχανήματα σε όλο τον κόσμο κερδίζοντας τεράστια ποσά αρχίζει να νιώθει ότι απειλείται. Τα κέρδη αυτά, πέρα από τις πωλήσεις των ρομποτικών μηχανημάτων, προέρχονται και από τα συμβόλαια συντήρησής τους σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Το ίδιο στοχεύει να κάνει και το Πεκίνο, αφού οι Κινέζοι έχουν αποδείξει ότι μπορούν να κατασκευάσουν πολύ γρήγορα σύγχρονα εργοστάσια που καλύπτουν κάθε ανάγκη παραγωγής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ