VODAFONETV ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αθλητικό υπερθέαμα στο Vodafone TV

Αθλητικό υπερθέαμα στο Vodafone TV

Σε «γκραν γκινιόλ» εξελίσσεται το φινάλε της φετινής αγωνιστικής σεζόν για τις αθλητικές διοργανώσεις σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Από τη μία ανυπομονώ για το πρωτάθλημα της Super League, όπου οι ομάδες της «ουράς» δίνουν μάχη μέχρι… τελικής πτώσης για την παραμονή τους στην πρώτη κατηγορία και από την άλλη για το Basketball Champions League (BCL), όπου οι τέσσερις φιναλίστ ετοιμάζονται να τα δώσουν όλα στο Final Four για την κατάκτηση του τίτλου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η τηλεόρασή μου θα πάρει «φωτιά» το πρώτο Παρασκευο-Σαββατοκύριακο του Μάϊου, χάρη στο Vodafone TV, που με ταξιδεύει συνεχώς στον κόσμο των γηπέδων και των παρκέ.

Το «θρίλερ» του ελληνικού Πρωταθλήματος

Ας ξεκινήσω, όμως, από τα δεδομένα. Ο ΠΑΟΚ είναι Πρωταθλητής Ελλάδας μετά από 34 χρόνια και ο Λεβαδειακός «αποχαιρετά» την Super League, έπειτα από μια οκταετή συνεχόμενη παρουσία στην πρώτη κατηγορία. Μαζί με τους «Βοιωτούς», τον δρόμο του υποβιβασμού έχει ήδη διαβεί ο Απόλλων Σμύρνης, ενώ μάχη για να παραμείνουν στην πρώτη κατηγορία δίνουν οι ισόβαθμοι ΠΑΣ Γιάννινα, ΟΦΗ και Αστέρας Τρίπολης. Αυτή η βαθμολογική εξέλιξη είναι για… γερά νεύρα, καθώς καθιστά εξίσου ενδιαφέρουσες τις τελευταίες αγωνιστικές των τριών ομάδων, με την ΑΕΚ να αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον υποβιβασμένο Λεβαδειακό και τον Ατρόμητο εντός έδρας τον ΟΦΗ, ο οποίος θα «παλέψει» στο Περιστέρι την παραμονή του!

2

Ταυτόχρονα, οι Περιστεριώτες συνεχίζουν να ελπίζουν στην κατάκτηση της τρίτης θέσης, έστω και στην εκπνοή της 30ης αγωνιστικής, καθώς υπάρχει ακόμα ανοικτό το ενδεχόμενο να μπορέσουν να κερδίσουν το «καλό» εισιτήριο της πολυπόθητης εξόδου στην Ευρώπη και στο Europa League. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να δούμε τον Ατρόμητο να επικρατεί επί των Κρητικών και -ταυτόχρονα- να μη νικήσει ή να φέρει ισοπαλία στη Λιβαδειά η ΑΕΚ. Στην περίπτωση, βέβαια, που ο Ατρόμητος τελικά τερματίσει τρίτος στο Πρωτάθλημα, θα πρέπει να περιμένει και τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ελπίζοντας ότι ο ΠΑΟΚ δε θα κάνει το «double». Αν, όμως, η ΑΕΚ κατακτήσει το Κύπελλο, τότε θα πάρει αυτόματα εκείνη το καλό εισιτήριο για το Europa League.

Με το βλέμμα στην «ουρά»

Το ενδιαφέρον, ωστόσο, είναι εξίσου μεγάλο και στην «ουρά» της βαθμολογικής κατάταξης, όπου η μάχη της παραμονής έχει πάρει… φωτιά, μετά τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής. Ο Αστέρας Τρίπολης αποφεύγει τη 14η θέση του απευθείας υποβιβασμού, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα ελπίζει σε ένα «θαύμα» για την παραμονή του στην κατηγορία, το οποίο θα πρέπει να περιλαμβάνει τη νίκη του επί του πρωταθλητή ΠΑΟΚ και την ήττα του ΟΦΗ από τον Ατρόμητο.

Ωστόσο, υπάρχει και το σενάριο της τριπλής ισοβαθμίας με Αστέρα, ΟΦΗ και ΠΑΣ στους 30 βαθμούς, το οποίο βέβαια για να πραγματοποιηθεί θα πρέπει, μεταξύ άλλων, η ομάδα του Γιάννη Πετράκη να κερδίσει τον αήττητο, μέχρι στιγμής, «δικέφαλο του βορρά» στους «Ζωσιμάδες» στα Ιωάννινα, ο ΟΦΗ να φύγει με το βαθμό από το Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο και ο Αστέρας Τρίπολης να χάσει εντός έδρας από τον Πανιώνιο. Με λίγα λόγια, την Κυριακή 5 Μαΐου, «αγωνιστικός πυρετός» Vodafone TV για την τελευταία αγωνιστική του Ελληνικού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Στην τελική ευθεία του Final Four

Και από τον «πυρετό» της Super League, στην τελική ευθεία του BCL, όπου οι φίλαθλοι της καλαθοσφαίρισης θα δούμε το φετινό Final Four της τρίτης σε τάξη ευρωπαϊκής διασυλλογική διοργάνωσης, μετά την Euroleague και το Eurocup. Tην Παρασκευή 3 Μαΐου στις 19.30 θα απολαύσω τον πρώτο ημιτελικό στο Vodafone TV, ανάμεσα στην ιταλική Βίρτους Μπολόνια και τη γερμανική Μπάμπεργκ, η οποία με «μπροστάρη» τον Έλληνα γκαρντ, Νίκο Ζήση, απέκλεισε νωρίτερα την ΑΕΚ από τη συνέχεια του BCL.

3

Μετά τη λήξη του αγώνα, όμως, θα παραμείνω συντονισμένος στο Vodafone TV, καθώς ακολουθεί η αναμέτρηση του δεύτερου ημιτελικού στο «Sportpaleis», μεταξύ της «οικοδέσποινας» του Final Four, Αντβέρπ και της πρωταθλήτριας του 2017, Τενερίφης. Με τη βελγική ομάδα να έχει εξελιχθεί στην ομάδα-έκπληξη του BCL, έπειτα από τις νίκες της επί της ισπανικής Μούρθια και της ρωσικής Νίζνι, αναρωτιέμαι αν θα επιβεβαιώσει για ακόμα μια φορά τον τίτλο του φετινού φαβορί. Και την Κυριακή 5 Μαΐου η ένταση κορυφώνεται στο Vodafone TV με τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Όποια και αν είναι η ομάδα, που θα στεφθεί τελικά «βασίλισσα» του BCL, το μόνο σίγουρο είναι ότι οι αγώνες αυτής της διοργάνωσης αποτελούν το καλύτερο «ζέσταμα», πριν από την έναρξη του Final Four της Euroleague.