VODAFONETV ΠΑΙΔΙΚΑ

Οι πιο δημοφιλείς παιδικές σειρές με τα πιο θετικά μηνύματα

Οι πιο δημοφιλείς παιδικές σειρές με τα πιο θετικά μηνύματα

Για κάθε γονιό εν έτει 2019 το περιεχόμενο που παρακολουθούν τα παιδιά στη μικρή οθόνη -ή τις «έξυπνες» συσκευές που είναι διαθέσιμες στο σπίτι- είναι σίγουρα μεγάλη υπόθεση. Πόση ώρα πρέπει να επιτρέπω στο παιδί μου να βλέπει τηλεόραση; Ποιο είναι, άραγε, το περιεχόμενο που αρμόζει στην ηλικία του; Υπάρχουν, τελικά, σειρές που μπορούν να δώσουν στα παιδιά σήμερα θετικά μηνύματα και να συμβάλλουν ευεργετικά στην ανάπτυξή τους; Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς παιδικές σειρές στον κόσμο και πού μπορώ να τις βρω;

Τα παραπάνω ήταν μερικά μόνο από τα ερωτήματα που «τριγυρνούσαν» στο μυαλό μου το τελευταίο διάστημα, και συγκεκριμένα, από τότε που τα παιδία μου άρχισαν να αντιλαμβάνονται -και να επεξεργάζονται- καλύτερα τα ερεθίσματα που λάμβαναν από το περιβάλλον τους και φυσικά ξεκίνησαν να μου ζητούν το tablet για να δουν -όπως όλα τα παιδάκια σήμερα- τα παιδικά τους.

Οι σωστοί ήρωες και τα κατάλληλα μηνύματα

Το τι θα τους επέτρεπα να παρακολουθήσουν και το πώς ήταν σίγουρα ένα θέμα που με απασχολούσε. Διότι επιθυμούσα να βρω την πλέον σύγχρονη υπηρεσία παρακολούθησης παιδικών σειρών. Την ίδια ώρα, όμως, ήθελα να λάβω υπόψη μου τις προτιμήσεις τους και παράλληλα, να μπορούσα να ανακαλύψω τις σειρές εκείνες οι οποίες όχι μόνο ήταν δημοφιλείς σε παγκόσμιο επίπεδο την περίοδο που διανύαμε, αλλά περνούσαν στα παιδιά θετικά μηνύματα.

Κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι, λοιπόν, το γεγονός ότι ενθουσιάστηκα μόλις έμαθα ότι δύο από τις ηρωίδες που λάτρεψα κατά τη διάρκεια της δικής μου παιδικής ηλικίας, επέστρεψαν ανανεωμένες για να συντροφεύσουν και τα δικά μου παιδιά χάρη στο Vodafone TV, που μας προσφέρει τη μεγαλύτερη ποικιλία παιδικών ταινιών και σειρών! Περιλαμβάνει περισσότερες από 400 ώρες και 800 επεισόδια παιδικής ψυχαγωγίας οπότε σίγουρα «κέντρισε» το ενδιαφέρον μου. Ο λόγος για τη Μάγια τη Μέλισσα και τη Χάιντι, το γλυκύτατο κορίτσι των Άλπεων, δύο σειρές οι οποίες περιλαμβάνονται τώρα στις πλέον δημοφιλείς παιδικές σειρές στον κόσμο -και δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κάποιος το γιατί!

Όταν μια μέλισσα μαθαίνει στα παιδιά την ομαδικότητα και την αγάπη για τη Φύση

Maya the Bee. Μία σειρά που έχει γράψει ιστορία και η οποία επέστρεψε για να μοιράσει και στις νέες γενιές μερικά θετικά μηνύματα, που σίγουρα όλοι μας έχουμε ανάγκη στις μέρες μας. Το πώς και το γιατί ένα παραμύθι του 1912 κατάφερε να επιβιώσει μέχρι το 2018, σίγουρα δεν είναι τυχαίο. Περνάει στα παιδιά μηνύματα ισχυρά και πάντοτε επίκαιρα, όπως την αγάπη για τη Φύση και την αξία της ομαδικότητας! Έτσι, τουλάχιστον, αισθάνθηκα όταν αποφάσισα να παρακολουθήσω κάποια από τα νέα επεισόδια της σειράς μαζί με τα παιδιά μου και είδα τη Maya the Bee σε 3D μορφή! Και μπορεί η κόρη μου και ο γιος μου να μην πηγαίνουν ακόμη σχολείο, ωστόσο, κατάλαβαν εύκολα όλα όσα η γνωστή μελισσούλα είπε και έκανε. Με συνολικά 78 μεταγλωττισμένα, επεισόδια να είναι τώρα διαθέσιμα Vodafone TV -και μάλιστα on demand για να μπορούμε να τα απολαμβάνουμε όποτε εμείς θέλουμε- το σίγουρο είναι πως θα περάσουμε αρκετά ακόμη οικογενειακά απογεύματα παρέα με τη γλυκιά Maya.

bee2

Η Heidi που «διδάσκει» τη δύναμη της καλοσύνης και της φιλίας

Και από τη Maya the Bee περνάμε στη Heidi, μία παιδική σειρά που λάτρεψα όταν ήμουν μικρή και τώρα, αγαπούν και τα παιδιά μου. Πρόκειται για έναν πραγματικό ύμνο στη Φύση και την ομορφιά της και το σίγουρο είναι ότι στέλνει καλά μηνύματα σε όλα τα παιδάκια, όπως εκείνο της δύναμης της καλοσύνης και της φιλίας. Τώρα η Heidi επέστρεψε -στη 3D και αναβαθμισμένη εκδοχή της- και έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία σε 138 χώρες του κόσμου. Αν τα παιδιά σου, λοιπόν, είναι ηλικίας από πέντε έως οκτώ ετών, σίγουρα αξίζει να την παρακολουθήσουν on demand στο Vodafone TV, δηλαδή, να δουν τα επεισόδια της σειράς οποιαδήποτε στιγμή και από οποιαδήποτε συσκευή -ακόμη και χωρίς σύνδεση στο Ίντερνετ.

heidi

Μία παιδική σειρά για την πολιτιστική ποικιλομορφία

Τέλος, από τη λίστα μου δεν θα μπορούσε να λείπει το Super Wings, μία νέα σειρά που είδαν τα μικρά μου στο Vodafone TV και η οποία κατάφερε να ξεχωρίσει, μεταξύ άλλων, χάρη στα σύγχρονα μηνύματα που περνάει στα παιδιά και τα οποία είναι -κατά την άποψη μου- πιο επίκαιρα από ποτέ. Διότι χάρη στον πρωταγωνιστή της σειράς -ένα πολυμορφικό αεροπλανάκι και την χαρούμενη παρέα του- τα παιδιά μυούνται στην έννοια της πολιτιστικής ποικιλομορφίας, ενώ την ίδια ώρα μαθαίνουν πώς να επιλύουν ψύχραιμα και αποτελεσματικά τα προβλήματα που εμφανίζονται μπροστά τους. Ταξιδεύοντας σε ολόκληρο τον κόσμο, οι πρωταγωνιστές της σειράς γνωρίζουν τον κόσμο και έρχονται σε επαφή με νέους πολιτισμούς. Το γεγονός δε πως το 2016, το Super Wings ήταν υποψήφιο στα International Emmy Kids Award στην κατηγορία Kids Preschool, σίγουρα κάτι σημαίνει. Τουλάχιστον ήταν ένας από τους λόγους που αποφάσισα να πως το «OK» στην ξεχωριστή αυτή παιδική σειρά.

paidiko

Η απάντηση, λοιπόν, στο αν εν έτει 2019 υπάρχουν παιδικές σειρές οι οποίες στέλνουν τα κατάλληλα μηνύματα στα παιδιά είναι σίγουρα θετική. Οι προτιμήσεις κάθε παιδιού διαφέρουν, ωστόσο, σήμερα γονείς και παιδιά μπορούν να κάνουν τις επιλογές τους, τόσο όσον αφορά στο τι θα παρακολουθήσουν όσο και στο πώς. Στην περίπτωση της οικογένειάς μου, πάντως, η Μάγια η Μέλισσα, η Χάιντι και το αεροπλανάκι που μοιράζει χαμόγελα σε όλο τον κόσμο, είναι τρεις επιλογές που κατάφεραν να «κερδίσουν» μικρούς και μεγάλους.