VODAFONETV ΠΑΙΔΙΚΑ

Γιατί η Disney θα είναι πάντα η αγαπημένη συνήθεια των παιδιών

Γιατί η Disney θα είναι πάντα η αγαπημένη συνήθεια των παιδιών

Disney. Μία λέξη, μία ιστορία που μας «ταξιδεύει» πίσω στα παιδικά μας χρόνια. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, τα Disney Σαββατοκύριακα αποτελούσαν την αγαπημένη μου συνήθεια -κάτι που πιστευτώ πως ισχύει και για πολλούς νέους γονείς σήμερα.

Τώρα, λοιπόν, αρκετά χρόνια αργότερα, οι ταινίες το Σαββατοκύριακο αποτελούν το «highlight» της εβδομάδας των παιδιών μου. Τα πράγματα, βέβαια, έχουν αλλάξει πολύ από τότε που η δική μου γενιά «μεσουρανούσε». Για την ακρίβεια, έχουν αναβαθμιστεί. Και αυτό διότι σήμερα, τα παιδιά έχουν στη διάθεσή τους μία σειρά από ταινίες και κανάλια για να παρακολουθούν άψογης ποιότητας παραγωγές που έχουν δημιουργηθεί ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε ηλικίας. Στην περίπτωση των δικών μου παιδιών, τουλάχιστον, το ξύπνημα για ταινίες και σειρές κάθε Σάββατο και Κυριακή, αποτελεί συνήθεια. Είναι το δικό τους ευχάριστο διάλειμμα από το διάβασμα και τις υποχρεώσεις. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, το γεγονός ότι διάλεξα το Vodafone TV γιατί εκεί βρίσκω διαθέσιμο τον μεγαλύτερο κατάλογο παιδικών ταινιών και σειρών, όποια στιγμή θέλω!

Ποιες είναι, όμως, οι κορυφαίες Disney ταινίες αυτή την εποχή; Τι αξίζει να δουν τα παιδιά σας αυτόν τον Μάρτιο; Οι επιλογές είναι σίγουρα πολλές, ωστόσο, αν ενδιαφέρεστε να κάνετε μερικές νέες προσθήκες στη λίστα με τις παραγωγές που επιτρέπετε στα παιδιά σας να παρακολουθήσουν, τότε οι παρακάτω ταινίες αξίζουν την προσοχή σας.

«Ραλφ Εναντίον Ίντερνετ» και στο σπίτι

Αν δεν προλάβατε να δείτε αυτή την ταινία της Disney στους κινηματογράφους, τώρα έχετε την ευκαιρία να την παρακολουθήσετε οικογενειακώς στο σπίτι -ή όπου αλλού θέλετε! Εμείς είχαμε την ευκαιρία να την απολαύσουμε στο σινεμά, αλλά ήταν τόσο καλή, που τώρα περιμένουμε να τη δούμε πάλι -αυτή τη φορά από την άνεση του καναπέ μας και μέσω Vodafone TV. Τα παιδιά μου λάτρεψαν τον Ραλφ -και τη φίλη του, τη Βανέλοπη- ο οποίος, παρότι… καταστροφικός, κατάφερε να τα κάνει να γελάσουν. Όσο για εμάς, τους «μεγάλους», χάρη στην ταινία «ταξιδέψαμε» στα εφηβικά μας χρόνια και νιώσαμε μία γλυκιά νοσταλγία. Γιατί; Διότι ο Ραλφ (δηλαδή, ο πρωταγωνιστής της σειράς) είναι ένας ήρωας… της παλιάς τεχνολογίας. Τα παιδιά δε σταμάτησαν να μας ρωτούν για όλα όσα έβλεπαν (για πρώτη φορά) και εμείς με χαρά μιλήσαμε σε εκείνα για τη δική μας εποχή και τον «μαγικό» κόσμο των videogames! Βέβαια, το πιο σημαντικό στοιχείο, για εμένα είναι το ότι μέσα από την ταινία, τα παιδιά έμαθαν (έτσι θέλω να ελπίζω τουλάχιστον!) για την αξία της φιλίας και το πραγματικό της νόημα. Αυτό δεν είναι, άλλωστε, που έχει σημασία; Το να μπορούν τα παιδιά να λαμβάνουν ένα θετικό μήνυμα από όλα όσα παρακολουθούν!

paid2

«Ο Καρυοθραύστης και τα Τέσσερα Βασίλεια» φέρνει το χθες στο σήμερα

Όταν τα παραμυθία με τα οποία μεγάλωσες να γίνονται ταινίες -και δη με την υπογραφή της Disney- τότε ξέρεις πως το αποτέλεσμα θα είναι καλό και για τα παιδιά σου. Αυτή ήταν η πρώτη μου σκέψη όταν πληροφορήθηκα πως ο «Καρυοθραύστης», το κλασικό παραμύθι του Ε.Τ.Α. Χόφμαν, έγινε ταινία της Disney και μάλιστα, με πρωταγωνίστριες κορυφαίες σταρ του Χόλιγουντ, όπως τις Κίρα Νάιτλι, Έλεν Μίρεν και Μακένζι Φόι. Η τελευταία είναι μόλις 18 χρονών και αποτελεί ήδη μία από τις αγαπημένες ηθοποιούς των νέων σήμερα. Την ταινία την παρακολουθήσαμε με τα παιδιά στις αρχές του μήνα στο σπίτι και την απολαύσαμε όλοι. Οι ερμηνείες είναι εκπληκτικές, η μουσική υπέροχη και η Κλάρα, και η ερμηνεία της νεαρής πρωταγωνίστριας της σειράς, εκπληκτική. Στην περίπτωση, λοιπόν, που θέλετε να οργανώσετε μία... Disney σινεφίλ βραδιά με τα παιδιά στο σπίτι, σίγουρα αξίζει να βάλετε τον Καρυοθραύστης και τα Τέσσερα Βασίλεια στο πρόγραμμά σας! Θα τη βρείτε αυτόν τον Μάρτιο και θα τη χαρείτε -μικροί και μεγάλοι.

paid3

Οι παραπάνω ταινίες αποτελούν δύο επιλογές που επιλέγω για τα παιδιά μου αυτόν τον Μάρτιο -και τις οποίες φυσικά εγκρίνω. Μπορείτε όμως να απολαύσετε πολλές ακόμα στο Vodafone TV που αξίζει να μπουν στα δικά σας Σαββατοκύριακα! Να θυμάστε απλώς πως ό,τι και αν προτιμούν να παρακολουθούν τα παιδιά σας, σημασία έχει να λαμβάνουν σε κάθε ταινία και από ένα «καλό» μήνυμα! Εμείς που μεγαλώσαμε με Disney, δεν έχουμε πάντως αμφιβολία ότι αποτελεί «εγγύηση» -και δεν διστάζουμε να παρακολουθήσουμε μαζί τους τις αγαπημένες τους παιδικές ταινίες… ξανά και ξανά.