VODAFONETV ΠΑΙΔΙΚΑ

Πώς θα επιλέξετε τις σειρές που θα παρακολουθήσουν τα παιδιά

Πώς θα επιλέξετε τις σειρές που θα παρακολουθήσουν τα παιδιά

Το τι θα παρακολουθήσει το παιδί στην τηλεόραση, το smartphone ή το tablet αποτελεί ένα κρίσιμο ζήτημα για κάθε γονέα. Εν έτει 2019, το εν λόγω θέμα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και όχι άδικα. Και αυτό διότι τα μηνύματα και τα ερεθίσματα που οι ανήλικοι λαμβάνουν, συμβάλλουν στη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους και σε πολλές περιπτώσεις, λειτουργούν καταλυτικά σε ό,τι αφορά στον τρόπο που συμπεριφέρονται σε καθημερινό επίπεδο.

Ως μητέρα το ζήτημα της ποιότητας του περιεχομένου το οποίο τα παιδιά μου καταναλώνουν, με απασχολεί συχνά. Αυτός είναι ο λόγος που κάνω πάντα την ερευνά μου προτού επιτρέψω στους ανήλικους του σπιτιού τι μπορούν να δουν επί της… εκάστοτε οθόνης. Σε αρκετές περιπτώσεις, το Vodafone TV με έχει βγάλει από τη δύσκολη θέση με τις επιλογές που μου προφέρει, όπως τα κανάλια Disney αλλά και την υπηρεσία On Demand η οποία μου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξω εγώ το πότε θα παρακολουθήσουν τα παιδιά κάποιες από τις αγαπημένες τους παιδικές ταινίες ή σειρές.

Όσον αφορά στους παράγοντες που εξετάζω για την επιλογή μιας παιδικής σειράς, θέλω σίγουρα να απευθύνεται στα κατάλληλα ηλικιακά γκρουπ, να έχει -ως έναν βαθμό- κάποιον εκπαιδευτικό χαρακτήρα και φυσικά, να στέλνει όμορφα και θετικά μηνύματα στα παιδιά.

Για τον Μάρτιο οι παρακάτω σειρές που ανακάλυψα στο Vodafone TV βρέθηκαν στη λίστα προβολών των παιδιών μου και κατά την άποψή μου, όχι άδικα. Στην περίπτωση, λοιπόν, που και εσείς αναζητάτε μερικές νέες σειρές για τα μικρά σας, σίγουρα αξίζει να κάνετε την έρευνά σας και τις επιλογές σας για να ανακαλύψετε τα καλύτερα παιδικά κανάλια και τις πιο δημοφιλείς παιδικές σειρές που παίζουν χωρίς σταματημό.

A.N.T. Farm για τους εφήβους του σπιτιού

Αποτελεί μία από τις πλέον αγαπημένες νεανικές σειρές στον κόσμο και η έφηβη κόρη μου την παρακολουθεί ανελλιπώς. Το γιατί δεν ήταν δύσκολο να το καταλάβω. Περιλαμβάνει μουσική, ένα παιδί θαύμα και ένα γυμνάσιο γεμάτο ταλαντούχους νέους. Στη χώρα μας η σειρά είναι γνωστή με την ονομασία… Παιδιά Tσακάλια -γεγονός που από μόνο του έχει σίγουρα ενδιαφέρον. Τα νεαρά «τσακάλια» έχουν πολλά ταλέντα -και δη μουσικά. Χρειάζεται απλά να βγουν από τα «καβούκια» τους προκειμένου… να βγάλουν στην επιφάνεια τις μοναδικές τους προσωπικότητες και τα χαρίσματά τους. Υπάρχει ποιο όμορφο μήνυμα από αυτό; Η κόρη μου ταυτίστηκε αμέσως με την πρωταγωνίστρια της σειράς, τη μουσική ιδιοφυΐα Chyna Parks και τώρα, ψάχνει να βρει το δικό της «κρυφό» ταλέντο!

2

Σοφία η Πριγκίπισσα για τους junior της παρέας

Από το 2012 η Σοφία -όταν και «γεννήθηκε»- η πριγκίπισσα Σοφία κατάφερε να γίνει η καλύτερη φίλη εκατομμυρίων παιδιών σε ολόκληρο τον κόσμο και να βρεθεί στην κορυφή της τηλεθέασης στο Disney Junior. Όταν, λοιπόν, η μικρότερη κόρη μου άρχισε να παρακολουθεί τη σειρά μέσω του Vodafone TV, προσπάθησα να παρακολουθήσω και εγώ μερικά επεισόδια μαζί της προκειμένου να καταλάβω ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που την καθιστούν τόσο δημοφιλή. Και πιστέψτε με, δεν άργησα να τα ανακαλύψω. Διότι η Σοφία δεν είναι μία συνηθισμένη πριγκίπισσα με ξανθά μαλλιά που έχει συνηθίσει να έχει ό,τι θελήσει, τη στιγμή που το ζητήσει. Αντιθέτως, είναι ένα απλό κορίτσι που δεν περιμένει έναν πρίγκιπα για να γίνει ευτυχισμένο, αλλά γνωρίζει ότι μόνο μέσα από τη σκληρή εργασία θα πέτυχει τους στόχους του. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που χάρηκα όταν διαπίστωσα πόσο πολύ αρέσει η σειρά στην κόρη μου. Ας ελπίσουμε, λοιπόν, πως τα επόμενα χρόνια θα δούμε και άλλες τηλεοπτικές παραγωγές για παιδιά που έχουν ως πρωταγωνίστριες δυναμικά κορίτσια, παιδιά που αξίζουν να γίνονται πρότυπο, ηρωίδες που στέλνουν τα κατάλληλα μηνύματα. Για εμένα, τουλάχιστον, δεν υπάρχει αμφιβολία πως η Σοφία η Πριγκίπισσα αξίζει να κρατά συντροφιά στα μικρά μου.

3

Timmy Time, ή αλλιώς… το προβατάκι που θα λατρέψουν

Τέλος, μία ακόμη σειρά που βρίσκεται στη λίστα με τις πλέον δημοφιλείς παραγωγές και έχει «τρελάνει» τους μικρούς τηλεθεατές ανά τον κόσμο είναι το Timmy Time. Όταν προσπάθησα να κάνω μία περισσότερο ενδελεχή έρευνα για τη σειρά, διαπίστωσα πως το ζήτημα της ομαδικότητας αποτελούσε τη «βάση» της. Αυτός ήταν ο λόγος που δεν δίστασα να πω το «ναι» στο Timmy Time. Η αλήθεια είναι, βέβαια, πως μεταξύ άλλων, ο «πρωταγωνιστής» της σειράς, δηλαδή ο Timmy το προβατάκι, μου θύμισε πολλά παιδιά που γνώριζα. Διότι ήταν ατίθασος και είχε μάθει να περνάει πάντοτε το δικό του. Στον παιδικό σταθμό, όμως, κλήθηκε να μάθει να συμβιώνει και να συνεργάζεται με τα άλλα ζωάκια -και φυσικά, να νοιάζεται και για τις δικές τους ανάγκες. Δεν δίστασα, λοιπόν, να τη βάλω στο πρόγραμμα των παιδιών μου. Όπως προανέφερα, το θέμα είναι να υπάρχουν τα κατάλληλα μηνύματα.

Η επιλογή είναι δική σας και το Vodafone TV προσφέρει τη μεγαλύτερη ποικιλία παιδικών ταινιών και σειρών για να διαλέξετε!

4