VODAFONETV ΠΑΙΔΙΚΑ

Η Μαίρη Πόπινς επέστρεψε και υπάρχουν πολλοί λόγοι για να την ακολουθήσετε οικογενειακώς

Η Μαίρη Πόπινς επέστρεψε και υπάρχουν πολλοί λόγοι για να την ακολουθήσετε οικογενειακώς

Αποτέλεσε μία από τις πλέον αγαπημένες παιδικές ηρωίδες του 20ού αιώνα και έκανε εκατομμύρια παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο να τρέξουν στις κινηματογραφικές αίθουσες. Την απόλαυσαν οι γονείς μας, την είδαμε εμείς και τώρα, θα την παρακολουθήσουν και τα παιδιά μας.

Ο λόγος για τη Μαίρη Πόπινς, τη διάσημη γκουβερνάντα με τις μαγικές ικανότητες η οποία επέστρεψε -χάρη σε έναν… χαρταετό- για να φροντίσει τα παιδιά της οικογένειας Μπανκς και να προσφέρει και στα μικρά μας λίγη ακόμη «γεύση» από τη μαγεία της Disney, σε ένα οικογενειακό μιούζικαλ φαντασίας που ξεχωρίζει. Από το 1964 (όταν και η ταινία προβλήθηκε για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη) στο 2018 και από την Τζούλι Άντριους (η οποία υποδύθηκε για πρώτη φορά την Πόπινς) στην αγαπημένη μου Έμιλι Μπλαντ: Πολλά έχουν αλλάξει από τη δεκαετία του ’60. Ωστόσο, αν παρακολουθήσεις το σίκουελ της θρυλικής ταινίας, θα διαπιστώσεις πως η «μαγεία» και η ουσία της Μαίρη Πόπινς παραμένουν ίδιες.

Αυτός είναι ένας μόνο από τους λόγους που αξίζει να βάλεις στο «μενού» των οικογενειακών προβολών την ταινία «Mary Poppins Returns» (δηλαδή, «Η Μαίρη Πόπινς Επιστρέφει»). Αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή θέασης για μικρούς και μεγάλους και στη δική μου περίπτωση, κατάφερε να με «ταξιδέψει» πίσω στα παιδικά μου χρόνια και κυρίως, να μου θυμίσει τι σημαίνει να είσαι ξανά παιδί και γιατί είναι σημαντικό και εμείς οι μεγάλοι να αφήνουμε πιο συχνά τη φαντασία μας ελεύθερη.

Οι παρακάτω τέσσερις λόγοι ενδεχομένως αρκούν για να σας πείσουν να βάλετε στο πρόγραμμά σας την επιστροφή της Μαίρη Πόπινς. Φυσικά θα την δείτε στο Vodafone TV και θα την απολαύσετε τη στιγμή που εσείς θέλετε!

Πρόκειται για σίκουελ και όχι για ριμέικ και βασίζεται -επίσης- σε βιβλίο

Όπως ο ίδιος ο τίτλος της ταινίας αποκαλύπτει, το «Η Μαίρη Πόπινς Επιστρέφει» πρόκειται για το σίκουελ και όχι το ριμέικ του θρυλικού φιλμ του 1964. Για την ακρίβεια, βασίζεται στη γνωστή σειρά βιβλίων της Πάμελα Λύντον Τράβερς, δηλαδή τα έξι βιβλία που η συγγραφέας έγραψε για τη Μαίρη Πόπινς από το 1934 έως το 1988. Για τους λάτρεις των βιβλίων, λοιπόν, τα νέα είναι καλά. Το ίδιο και για εμάς που παρακολουθήσαμε την πρώτη ταινία, μιας και θα μάθουμε τι γίνεται στη συνέχεια. Μην απορήσετε απλώς αν μετά την προβολή, τα παιδιά ζητήσουν να παρακολουθήσουν το φιλμ του 1964 για να δουν τους «μεγάλους» της νέας ταινίας ως παιδιά! Ουσιαστικά, η Μαίρη Πόπινς επιστρέφει 25 χρόνια μετά στο Λονδίνο και συναντά τα παιδιά του προηγουμένου φιλμ, τα οποία πρόσεχε ως νταντά (και δη ιπτάμενη) και τώρα, έχουν γίνει τα ίδια γονείς.

Το καστ είναι απλά εκπληκτικό και η Έμιλι Μπλαντ υπέροχη

Στους δικούς μου λόγους για τους οποίους μικροί και μεγάλοι αξίζει να παρακολουθήσουν την ταινία περιλαμβάνεται, επίσης, το εκπληκτικό της καστ και φυσικά, η υπέροχη Έμιλι Μπλαντ. Ο Κόλιν Φερθ και η Μέριλ Στριπ είναι δύο μόνο από τους κορυφαίους «αστέρες» τους οποίους θα δει κάποιος στην ταινία, ενώ είναι σημαντικό να τονίσουμε πως η πρωταγωνίστριά της, δηλαδή η Βρετανίδα Μπλαντ, υποδύθηκε τη Μαίρη Πόπινς με τις… ευχές της Τζούλι Άντριους. Πράγματι, ερωτηθείσα σχετικά, η ντίβα του Χόλιγουντ, είπε πως θαυμάζει πολύ την Έμιλι Μπλαντ, χαρακτηρίζοντας «υπέροχο» το γεγονός ότι υποδύεται τη νέα Πόπινς.

Τα τραγούδια και η μουσική «ανεβάζουν» τη διάθεση και συγκινούν

Η μουσική διαδραματίζει, κατά την άποψή μου, έναν ακόμη ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην ταινία και συμβάλλει στην επιτυχία της. Τα τραγούδια στην ταινία «Η Μαίρη Πόπινς επιστρέφει» είναι αισιόδοξα, εμψυχωτικά και φέρνουν στα σπίτια μας κάτι από τη «μαγεία» της κλασικής Disney και των παλιών, καλών «παραμυθιών», μαζί με μία γλυκιά δόση νοσταλγίας. Όταν την παρακολουθήσετε, το πιο πιθανό είναι πως θα δυσκολευτείτε να σταματήσετε να τραγουδάτε -οικογενειακώς- το «Nowhere to Go But Up» -και μάλιστα για πολλές ημέρες!

Δίνει πολύτιμα μηνύματα και μας θυμίζει την ομορφιά της παιδικότητας

Τέλος, ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους για να καθίσετε αναπαυτικά και να δείτε την ταινία μαζί με την οικογένειά σας σχετίζεται με τα όμορφα μηνύματα που περνάει σε όλους μας. Την ίδια ώρα όμως, αφορά στο ότι θυμίζει σε εμάς, τους μεγάλους, τη σημασία του να μην ξεχνάμε τι σημαίνει να είσαι παιδί και την αξία του να ανακαλύπτουμε ξανά τη χάρη και την αθωότητα της παιδικότητας. Κάποιες από τις «ατάκες» της Έμιλι Μπλαντ, δηλαδή της Μαίρη Πόπινς, είναι ενδεικτικές της θετικότητας των μηνυμάτων της ταινίας. Από το «όλα είναι πιθανά, ακόμη και το απίθανο» στο «ένα βιβλίο δεν είναι μόνο το εξώφυλλό του. Άνοιξέ το, λοιπόν, και ρίξε μια ματιά» και από το «σήμερα ή ποτέ» μέχρι το «τίποτα δεν χάνεται για πάντα, απλώς αλλάζει θέση», που λέει η Μαίρη στα παιδιά: Κάθε της λέξη της μοιράζει θετικότητα.

4

Αν νιώθετε, λοιπόν, πως έχετε ξεχάσει τι σημαίνει να είναι κάποιος παιδί και αν επιθυμείτε να περάσετε ποιοτικό και διασκεδαστικό χρόνο με την οικογένειά σας, τότε να θυμάστε πως η «μαγεία» και η Μαίρη Πόπινς επιστρέφουν στο Vodafone TV.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας και για να πάρετε μία «γεύση» από όλα όσα περιγράφω: