VODAFONETV ΠΑΙΔΙΚΑ

Τρεις λόγοι για να μπείτε με τα παιδιά σας στο Αραχνο-Σύμπαν του νέου Spider-Man

Τρεις λόγοι για να μπείτε με τα παιδιά σας στο Αραχνο-Σύμπαν του νέου Spider-Man

Spider-Man. Αποτελεί έναν από τους πλέον δημοφιλείς υπερήρωες των τελευταίων δεκαετιών και από τη δεκαετία του 1960 και τη Χρυσή Εποχή των κόμικς μέχρι σήμερα, παραμένει στις «καρδιές» μικρών και μεγάλων. Διότι μέσα από τα κόμικς και τις ταινίες που κυκλοφόρησαν όλα αυτά τα χρόνια, ο Άνθρωπος Αράχνη κατάφερε να μετατραπεί στον απόλυτο φανταστικό χαρακτήρα και να αποτελέσει πρότυπο για εκατομμύρια νέους και συγκεκριμένα, έναν ήρωα με ανασφάλειες και προβληματισμούς ο οποίος, παρά τις δυνάμεις που κατέχει, διατηρεί σε μεγάλο βαθμό την ανθρώπινη πλευρά του. Και αυτό είναι κάτι με το οποίο κάθε έφηβος μπορεί να ταυτιστεί.

Τώρα, λοιπόν, ο Spider-Man επέστρεψε στο Vodafone TV, για να μας μεταφέρει στο Αραχνο-Σύμπαν του. Αυτός ο Άνθρωπος Αράχνη όμως, διαφέρει σε πολλά σημεία από τους πρωταγωνιστές που έχουμε συνηθίσει να παρακολουθούμε στις μικρές και τις μεγάλες οθόνες μας. Στη δική μου περίπτωση, η οικογενειακή προβολή του «Spider-Man: Μέσα στο Αραχνο-Σύμπαν» με έπεισε πως πρόκειται για μία απολαυστική ταινία κινουμένων σχεδίων με πρωτόγνωρη αισθητική. Ωστόσο, ο παραπάνω λόγος δεν είναι ο μοναδικός ή πιο σημαντικός για να παρακολουθήσετε και εσείς το ξεχωριστό αυτό animation. Τα σημεία που με «κέρδισαν» -και σίγουρα ενθουσίασαν τα παιδιά μου- είναι πολλά περισσότερα και περιλαμβάνονται στη λίστα που ακολουθεί.

  1. Η καλοχτισμένη ιστορία της ταινίας

Αν υπάρχει κάτι το οποίο μπορώ να αναφέρω δίχως αμφιβολία αφότου παρακολούθησα το «Spider-Man: Μέσα στο Αραχνο-Σύμπαν» στο Vodafone TV είναι το ότι πρόκειται για μία πραγματικά καλοδουλεμένη ταινία που βασίζεται σε μία εξαιρετικά καλοχτισμένη ιστορία, η οποία διευρύνει τον κόσμο του animation και το σύμπαν των υπερηρώων. Το πιο σημαντικό στοιχείο είναι το ότι παρά το γεγονός πως πρόκειται για έναν πραγματικά διαφορετικό Spider-Man, όλοι μπορούν να ταυτιστούν μαζί του γιατί εκτός από δράση, η ιστορία του έχει βάθος και πολύ συναίσθημα. Το σίγουρο είναι πως οι ταλαντούχοι Phil Lord και Chris Miller, δηλαδή τα δημιουργικά μυαλά πίσω από την «Ταινία Lego» και το «21 Jump Street», ανανέωσαν με έναν υπέροχο τρόπο το σύμπαν του Spider-Man, μέσα από τη μοναδική ματιά τους.

  1. Ο Miles Morales είναι ένας εναλλακτικός υπερήρωας που όλοι αξίζει να γνωρίσουν

Μισός Αφροαμερικανός και μισός Πορτορικανός, ο έφηβος Miles Morales είναι ένας Spider-Man της νέας γενιάς που διαφέρει από τους υπόλοιπους. Ζει στο Μπρούκλιν και προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με τις δυσκολίες της ζωής. Κυρίως όμως, κάνει ό,τι μπορεί για να προσαρμοστεί στο νέο, ιδιωτικό σχολείο του Μανχάταν στο οποίο πηγαίνει. Η καθημερινότητά του, βέβαια, γίνεται ακόμη πιο περίπλοκη όταν τον δαγκώνει μια ραδιενεργή αράχνη, αποκτά υπερδυνάμεις και μεταξύ άλλων, καλείται να αντιμετωπίσει τον δαιμόνιο Kingpin και τον πυρηνικό επιταχυντή του -που παρεμπιπτόντως ανοίγει την πύλη σε άλλα παράλληλα σύμπαντα, έλκοντας διαφορετικές εκδοχές του Spider-Man στον κόσμο του Miles. Η ουσία σε ό,τι αφορά στον χαρακτήρα του Spider-Man είναι ότι πρόκειται για έναν ήρωα με ένα πολυπολιτισμικό υπόβαθρο ο οποίος βοηθά κάθε νέο να καταλάβει πως κρύβει μέσα του απεριόριστες ικανότητες -ακόμη και χωρίς την περίφημη μάσκα.

2
  1. Οι υπέροχες animation σκηνές, η απίστευτη δράση και το τρομερό χιούμορ

Φυσικά, η πρωτόγνωρη αισθητική των animation σκηνών της ταινίας είναι ένας ακόμη λόγος για να την εντάξετε στο τηλεοπτικό μενού σας. Οι εικόνες είναι ζωντανές, εντυπωσιακές, πολύχρωμες και απίστευτα διασκεδαστικές και «αιχμαλωτίζουν» γονείς και παιδιά -είναι, άλλωστε, παραγωγή της Sony. Το ίδιο ζωηρή και απίστευτα ενδιαφέρουσα είναι και η δράση του «Spider-Man: Μέσα στο Αραχνο-Σύμπαν». Ποτέ άλλοτε δεν έχουμε δει τόσες… αράχνες μαζί σε μία ταινία του Spider-Man. Ένα από τα βασικότερα όμως, «μυστικά» επιτυχίας της ταινίας -κατά την άποψη μου τουλάχιστον- είναι το απίστευτο χιούμορ της. Η δράση θα σας κρατήσει σε εγρήγορση αλλά οι απίστευτες χιουμοριστικές ατάκες των πρωταγωνιστών της ταινίας, θα προσφέρουν πολλές στιγμές γέλιου σε μικρούς και μεγάλους.

3

Αν είστε, λοιπόν, σε αναζήτηση νέων ταινιών για το οικογενειακό «μενού» προβολών σας, τότε αξίζει να γνωρίζετε πως στο Vodafone TV θα βρείτε τον νέο, εναλλακτικό και έφηβο Spider-Man με τον οποίο κάθε παιδί αλλά και ενήλικας μπορεί να ταυτιστεί, να γελάσει, να συγκινηθεί και κυρίως, να εμπνευστεί. Και αυτό διότι ο Miles Morales είναι ένας νέος με θάρρος ο οποίος αποδέχεται τις προκλήσεις και τις ευθύνες ενός υπερήρωα και αναλαμβάνει δράση για καλό σκοπό. Και παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και τις «τρικλοποδιές» που του βάζουν οι εχθροί του, εκείνος πάντα σηκώνεται και συνεχίζει να προσπαθεί για να πέτυχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, για να εξακολουθεί να μάχεται για όλα όσα θεωρεί σωστά.