VODAFONETV ΠΑΙΔΙΚΑ

Ο μικρός Νικόλας θα δώσει την φωνή του στον Pablo, τον αγαπημένο μας ήρωα με αυτισμό!

Ο μικρός Νικόλας θα δώσει την φωνή του στον Pablo, τον αγαπημένο μας ήρωα με αυτισμό!

Ήταν τον περασμένο Απρίλιο όταν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού μάθαμε και γράψαμε για πρώτη φορά για τον Pablo, τη δημοφιλή βρετανική σειρά κινουμένων σχεδίων με πρωταγωνιστές παιδιά με αυτισμό και τους λόγους για τους οποίους αξίζει ένα παιδί αλλά και ένας ενήλικας να την παρακολουθήσει.

Τότε είχαμε αναφερθεί εκτενώς στη μοναδική ευκαιρία που έδινε το Vodafone TV - η οποία φέρνει την ξεχωριστή αυτή σειρά στην Ελλάδα- στα παιδιά με αυτισμό να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τη μεταγλώττιση της πολυαναμενόμενης σειράς. Και όπως αποδείχθηκε το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο και έπειτα από την κατάλληλη διαδικασία αξιολόγησης και τις audition που πραγματοποιήθηκαν, σήμερα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον Έλληνα «Pablo». Χάρη στη σημαντική αυτή πρωτοβουλία, ο μικρός Νικόλας θα είναι ο ταλαντούχος ήρωας με αυτισμό που θα δώσει τη φωνή του στον πρωταγωνιστή της νέας παιδικής σειράς του Vodafone TV.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αναζήτησης του Pablo, δεκάδες μικροί, καθημερινοί ήρωες με αυτισμό έπαιξαν, ζωγράφισαν και έζησαν μία συναρπαστική εμπειρία. Ο ταλαντούχος και γεμάτος φαντασία νεαρός, Νικόλας θα είναι όμως, εκείνος που θα δανείσει τη φωνή του στη δημοφιλή παιδική σειρά, η οποία θα είναι διαθέσιμη από τα τέλη του μήνα στο Vodafone TV.

2

Η διαδικασία αναζήτησης

Η διαδικασία αναζήτησης του Έλληνα «Pablo» ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και η τελική επιλογή έγινε από μία ομάδα καταρτισμένων ειδικών. Το πώς πραγματοποιήθηκε έχει σίγουρα μεγάλο ενδιαφέρον και σημασία. Και αυτό διότι η Vodafone Ελλάδας συνεργάστηκε με τον εξειδικευμένο οργανισμό The Happy Art αλλά και πολλούς ειδικούς από τον χώρο της εκπαίδευσης ειδικής αγωγής για να φέρει εις πέρας αυτή την πρωτοβουλία.

Στο πλαίσιο αυτό, οι συνεργάτες της εταιρείας, απηύθυναν ανοιχτή πρόσκληση προς όλα τα παιδιά με αυτισμό που θα ήθελαν να συμμετέχουν στη μεταγλώττιση της σειράς. Οι συμμετοχές από όλη την Ελλάδα ήταν τελικά πολλές και οι πρώτες συναντήσεις με τα παιδιά πραγματοποιήθηκαν λίγο πριν το Πάσχα, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Μάλιστα, και στις ξεχωριστές αυτές συναντήσεις παρευρέθηκε η αγαπημένη και κοινωνικά ευαισθητοποιημένη ηθοποιός Εβελίνα Παπούλια, η οποία συνέβαλε στη διαδικασία, προσφέροντας τις πολύτιμες συμβουλές της.

Δείτε το βίντεο για να πάρετε μία γεύση από τα όσα έγιναν στις audition:

Γιατί αξίζει να γνωρίσετε και εσείς τον Pablo

Το γεγονός πως ο αυτισμός αποτελεί μία από τις πιο κοινές αναπτυξιακές διαταραχές στον κόσμο από την οποία πάσχουν εκατομμύρια άνθρωποι, αποτελεί σίγουρα έναν σημαντικό λόγο για να γνωρίσετε τον Pablo. Όπως επίσης και το ότι σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, καταγράφεται αύξηση των ποσοστών ατόμων που ανήκουν στο φάσμα του Αυτισμού (1 στα 68 άτομα, σύμφωνα με έρευνες διεθνών οργανισμών, ενώ στην Ελλάδα το 5% του πληθυσμού έρχονται καθημερινά σε επαφή με τη διαταραχή).

Τα παραπάνω στοιχεία όμως, δεν αποτελούν τις μοναδικές αφορμές για να παρακολουθήσετε μαζί με τα παιδιά σας το Pablo!. Αρκεί να αναφέρουμε πως η σειρά ήταν υποψήφια για Bafta και βραβεύτηκε ως η Καλύτερη Προσχολική Σειρά στα Broadcast Awards 2019. Ο βασικότερος λόγος για τον οποίο ενδεχομένως ξεχώρισε, βέβαια, είναι το ότι μέσα από τα επεισόδιά της, αναδεικνύει τη διαφορετικότητα και εξερευνά το πώς τα παιδιά με αυτισμό αντιλαμβάνονται τον κόσμο και τη ζωή γύρω τους. Πράγματι, κάθε επεισόδιο της σειράς διηγείται και μία διαφορετική πρόκληση της καθημερινότητας του Pablo, συνδυάζοντας live action και κινούμενα σχέδια. Ο Pablo χρησιμοποιεί τις μπογιές του για να μετατρέψει τις δυσκολίες που συναντά σε φανταστικές εμπειρίες και να ζωντανέψει τα συναισθήματα. Έτσι, καταφέρνει να αντικρύσει τη ζωή με δύναμη και αυτοπεποίθηση.

3

Σύντομα, λοιπόν, θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τον συναρπαστικό Pablo και τον μικρό Νικόλα και να διασκεδάσετε μαζί με τα παιδιά σας, μαθαίνοντας παράλληλα περισσότερα αναφορικά με τον αυτισμό, τη συνηθισμένη αυτή πάθηση που επηρεάζει εκατομμύρια άτομα στον κόσμο. Το σίγουρο είναι πως η πολύ-αναμενόμενη άφιξη του Pablo στην Ελλάδα, πλησιάζει.