VODAFONETV ΣΕΙΡΕΣ

Δύο «μαραθώνιοι» θέασης που αξίζει να κάνετε αυτόν τον μήνα

Δύο «μαραθώνιοι» θέασης που αξίζει να κάνετε αυτόν τον μήνα

«Μαραθώνιοι» θέασης ή «back to back» βραδιές, αγγλιστί. Η «μόδα» που ξεκίνησε από τις ΗΠΑ έφτασε τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας, συνεπαίρνοντάς μας και αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο καταναλώνουμε το περιεχόμενο που έχουμε στη διάθεσή μας.

Η σύγχρονη ψυχαγωγία πήρε άλλες διαστάσεις και στο γεγονός αυτό, συνέβαλαν, φυσικά, οι νέες τεχνολογίες και οι on demand επιλογές. Αυτό τουλάχιστον συνέβη στη δική μου περίπτωση. Διότι έπειτα από μία απαιτητική ημέρα, η ανάγκη μου για χαλάρωση ήταν μεγάλη. Ακόμη μεγαλύτερη ήταν, ωστόσο, η επιθυμία μου να παρακολουθώ όποτε θέλω και από όπου θέλω τα επεισόδια των αγαπημένων μου σειρών -το ένα μετά το άλλο.

Όταν αποφάσισα να βρω, λοιπόν, τις επιλογές που είχα στη διάθεσή μου, ανακάλυψα πως σήμερα, μία οθόνη (ακόμη και ενός tablet) αρκεί για να καταναλώνω το περιεχόμενο που θέλω, δίχως δεσμεύσεις -ακόμη και χωρίς σύνδεση στο Διαδίκτυο! Μετά από την έρευνα που έκανα, διαπίστωσα πως η καινοτόμα υπηρεσία οn demand του Vodafone TV μου έδινε ουσιαστικά τη δυνατότητα να παρακολουθώ το ένα επεισόδιο της κάθε σειράς μετά το άλλο, δίχως σταματημό και μάλιστα, να το κάνω οποιαδήποτε στιγμή εγώ θέλω, από οποιαδήποτε συσκευή. Τα Βox Sets -δηλαδή οι ολόκληροι κύκλων σειρών που έχω τώρα στη διάθεσή μου ανά πάσα στιγμή- αποτελούν μία κορυφαία λύση ψυχαγωγίας για κάθε σπίτι και smartphone. Διότι όταν ο προσωπικός χρόνος για διασκέδαση και χαλάρωση είναι περιορισμένος, τότε οι «μαραθώνιοι» θέασης αποτελούν την καλύτερη επιλογή.

Οι κορυφαίες μου επιλογές για τον Φεβρουάριο

Με τη νέα αυτή τάση να αποκτά όλο και περισσότερους θαυμαστές, το σίγουρο είναι πως κάθε μήνα βρίσκομαι σε μία διαδικασία συνεχούς αναζήτησης προκειμένου να ανακαλύψω τις κορυφαίες τηλεοπτικές σειρές της εκάστοτε σεζόν. Τον φετινό Φεβρουάριο, λοιπόν, τρεις είναι οι διεθνείς τηλεοπτικές παραγωγές που με «κέρδισαν» (εμένα και εκατομμύρια άλλους λάτρεις των σειρών στον κόσμο) και κατάφεραν να μπουν στην κορυφή των προτιμήσεών μου.

Εκτός από το «The Little Drummer Girl», τη νέα σειρά του BBC που υμνεί την Ελλάδα και βρίσκεται ήδη στις οθόνες μας, οι «back to back» βραδιές μου περιέλαβαν το «The Truth About the Harry Quebert» και το «Get Shorty», δύο ακόμα σειρές που προβάλλονται αποκλειστικά στο Vodafone TV .

drummer 2

Όλη η αλήθεια για τον Χάρρυ Κέμπερτ;

Ο Jean-Jacques Annaud ήταν, είναι και θα είναι ένας από τους αγαπημένους μου σκηνοθέτες -και σίγουρα ένας από τους πιο σημαντικούς της εποχής μας. Αν έχεις παρακολουθήσει το «Επτά Χρόνια στο Θιβέτ» και το «Όνομα του Ρόδου», τότε μπορείς να καταλάβεις γιατί τον τοποθετώ στην κορυφή.

Όταν, λοιπόν, πληροφορήθηκα πως αποφάσισε να μεταφέρει στη μικρή οθόνη ένα από τα πλέον επιτυχημένα βιβλία των τελευταίων ετών, δεν μπορούσα παρά να ενθουσιαστώ και να περιμένω το νέο του εγχείρημα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Με πρωταγωνιστή τον Patrick Dempsey, η μίνι σειρά του Jean-Jacques Annaud, «The Truth About the Harry Quebert» -που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίου του Joel Dicker- κατάφερε να αποτελέσει ένα από τα «highlights» του φετινού μου Φεβρουαρίου.

Ένας νεαρός συγγραφέας και ο παλιός του καθηγητής (ο Harry Quebert τον οποίο και υποδύεται ο αγαπημένος πρωταγωνιστής του Grey’s Anatomy, Patrick Dempsey), μία όμορφη γυναίκα και η αποκάλυψη ενός τεράστιου εγκλήματος ήταν τα στοιχεία που με έπεισαν ότι ο Annaud είχε κάνει μία σωστή επιλογή.

Για τους λάτρεις των σειρών εγκλημάτων και μυστηρίου, όπως εγώ, η εν λόγω σειρά είναι σίγουρα μία «δυνατή» προσθήκη. Οι εξαιρετικές ερμηνείες των ηθοποιών, οι έντονοι χαρακτήρες της σειράς, το σενάριο που σε κρατά συνεχώς σε εγρήγορση και η σκηνοθεσία, ξεπέρασαν τις προσδοκίες μου από τα πρώτα κιόλας επεισόδια -τα οποία, φυσικά, παρακολούθησα μέσα σε ένα κυριακάτικο απόγευμα από το smartphone μου -η σειρά είναι διαθέσιμη on demand στα Box Sets του Vodafone TV. Και ναι, είναι αλήθεια πως η μεταφορά ενός βιβλίου στο σινεμά ή την τηλεόραση δεν είναι σίγουρα εύκολη υπόθεση. Ωστόσο, όταν πίσω από το εν λόγω εγχείρημα βρίσκεται ένας από τους πλέον ταλαντούχους σκηνοθέτες, τότε η αναμονή αξίζει.

2

Οι περιπέτειες των υπέρτατων μαφιόζων στο επίκεντρο

Και από το μυστήριο και τον Jean-Jacques Annaud, σειρά για εμένα είχε το «Get Shorty». Είχαν περάσει πολλά χρόνια από τότε που είχα παρακολουθήσει επί της μεγάλης οθόνης το ομώνυμο κωμικό φιλμ νουάρ με τους κορυφαίους ηθοποιούς John Travolta, Gene Hackman και Danny DeVito.

Πίσω στο μακρινό 1995, η βραβευμένη ταινία «Πιάστε τον Κοντό» -όπως είχε μεταφραστεί στα ελληνικά- με είχε «κερδίσει» χάρη στους πνευματώδεις διάλογους της και το πανέξυπνο σενάριό της. Τώρα, λοιπόν, το «Get Shorty» έγινε σειρά και έχει ήδη σημειώσει τεράστια επιτυχία σε διεθνές επίπεδο.

Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Elmore Leonard, η νέα αυτή σειρά μας αποκαλύπτει τη… μαφιόζικη πλευρά του Χόλιγουντ -μεταξύ άλλων, με απίστευτο χιούμορ. Στη δική μου περίπτωση, αποτέλεσε έναν από τους κορυφαίους μαραθωνίους θέασης του φετινού Φεβρουαρίου, ενώ μέσω του Vodafone TV είχα τη δυνατότητα να παρακολουθήσω την ολόκληρη την πρώτη αλλά και τη δεύτερη σεζόν της σειράς, με τους Chris O’Dowd και Ray Romano στους κεντρικούς, παραλλαγμένους ρόλους της ιστορίας. Σίγουρα μία επιλογή που ενδείκνυται για «back to back» βραδιές.

3

Αυτό που θέλω -όπου και όποτε το θέλω

Το σίγουρο είναι πως οι σύγχρονες λύσεις και το πρωτότυπο περιεχόμενο των νέων σειρών, έχουν αλλάξει τις συνήθειες μας σε ό,τι αφορά στο τι παρακολουθούμε στις οθόνες μας και φυσικά, το πώς.

Το γεγονός, λοιπόν, ότι σύμφωνα με έρευνες, μέχρι το 2020 επτά στους δέκα καταναλωτές περιεχομένου τηλεοπτικών σειρών και ταινιών, θα προτιμούν το on demand περιεχόμενο, δεν με εκπλήσσει. Όπως όλα δείχνουν, οι «μαραθώνιοι» θέασης αποτελούν κάτι περισσότερο από μία απλή τάση της εποχής μας. Είναι μία καινοτόμα λύση ψυχαγωγίας, μία ανάγκη που ο σύγχρονος τρόπος ζωής ενδεχομένως επιτάσσει και το σίγουρο είναι πως όσο η τεχνολογία εξελίσσεται, το ίδιο θα «αναβαθμίζεται» και ο τρόπος που καταναλώνουμε το περιεχόμενό μας.

Αυτή είναι η δική μου απάντηση σε όσους με ρωτούν για τη μεγάλη μου προτίμηση στους «μαραθώνιους» θέασης και φυσικά, τα Βox Sets. Κάθε μήνα κάνω τις δικές μου επιλογές, τόσο όσον αφορά στο πώς παρακολουθώ τις σειρές μου, όσο και στο τι βλέπω επί της –εκάστοτε- οθόνης. Για τον φετινό Φεβρουάριο, ήταν τα «The Little Drummer Girl», «The Truth About the Harry Quebert» και «Get Shorty» και ήδη βρίσκομαι σε αναζήτηση των κορυφαίων «back to back» επιλογών του επόμενου μήνα.