VODAFONETV ΣΕΙΡΕΣ

Homeland, o 7ος κύκλος είναι στο FOX+ μέσω Vodafone TV

Homeland, o 7ος κύκλος είναι στο FOX+ μέσω Vodafone TV

Homeland. Αποτελεί μία από τις πλέον εμβληματικές τηλεοπτικές σειρές των τελευταίων ετών, έχει τιμηθεί με τέσσερις Χρυσές Σφαίρες και οκτώ βραβεία Emmy και από το πρώτο κιόλας επεισόδιο προβολής της, κατάφερε να αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές σε ολόκληρο τον κόσμο -ανάμεσά τους και τον πρώην Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα.

Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, το γεγονός ότι οι fans του Homeland -στους οποίους και ανήκω- απογοητεύτηκαν όταν πληροφορήθηκαν πως η δημοφιλής αμερικανική σειρά αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2019 με μία 8η σεζόν. Τα καλά νέα είναι πως μέχρι τότε, έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε όλες τις σεζόν της σειράς καθώς είναι διαθέσιμες μέσα από την υπηρεσία FOX+ η οποία διατίθεται αποκλειστικά στην Ελλάδα από το Vodafone TV. Κυρίως, όμως, ανυπομονούμε να παρακολουθήσουμε τον 7ο κύκλο καθώς φέρεται να είναι ένας από τους καλύτερους των τελευταίων ετών. Και αυτό διότι θα δούμε ξανά την… παλιά, καλή Carrie Mathison -και μάλιστα σε σκηνές που ανεβάζουν την αδρεναλίνη στα ύψη.

Όσοι δεν έχουν παρακολουθήσει ξανά το Homeland και θα ήθελαν να μάθουν γιατί θεωρείται μία από τις δημοφιλέστερες σειρές όλων των εποχών, μπορούν να το απολαύσουν όπου και όποτε το επιθυμούν, on demand, στο FOX+ μέσω του Vodafone TV. Το ίδιο, φυσικά, αξίζει να κάνουν και πολλοί από τους θαυμαστές της σειράς οι οποίοι επιθυμούν απλούστατα να βιώσουν από την αρχή το «φαινόμενο» Homeland.

Πώς το Homeland «άνοιξε» για εμένα έναν νέο κόσμο ψυχαγωγίας

Στη δική μου περίπτωση, το Homeland αποτέλεσε αφορμή για να αρχίσω να παρακολουθώ τηλεοπτικές σειρές και την ίδια ώρα, άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμουν την έννοια της ψυχαγωγίας στο σπίτι και έκανε τις σειρές την αγαπημένη μου συνήθεια. Σε αντίθεση με το 2011, βέβαια, σήμερα οι επιλογές θέασης που έχουμε στη διάθεσή μας είναι πολλές και μας επιτρέπουν να παρακολουθούμε τις αγαπημένες μας σειρές, όπου και αν βρισκόμαστε -ακόμη και αν δεν διαθέτουμε σύνδεση στο Διαδίκτυο. Αξίζει απλώς να αναφέρω ότι η υπηρεσία FOX+ του Vodafone TV δίνει τώρα τη δυνατότητα σε όλους να παρακολουθήσουν όλους τους κύκλους από τις καλύτερες σειρές από τα studio παραγωγής της FOX, τη στιγμή που θέλουν.

2

Γιατί η 7η σεζόν είναι πιο επίκαιρη από ποτέ

Στην περίπτωση, λοιπόν, που και εσύ έχεις ήδη παρακολουθήσει τους προηγούμενους κύκλους του Homeland και ψάχνεις έναν ακόμη λόγο για να δεις την 7η σεζόν, τότε αξίζει να γνωρίζεις ότι περιλαμβάνει σασπένς και αρκετές σκηνές δράσεις, με την απρόβλεπτη Carrie να δίνει ξανά τον καλύτερό της εαυτό. Για εμένα, το γεγονός πως η Carrie αρχίζει να ξετυλίγει το «κουβάρι» μιας διεθνούς συνωμοσίας εναντίον της προέδρου Keane είναι ένα στοιχείο που με έκανε και φέτος να πω «ναι» στο Homeland. Και μπορεί να αποφάσισε να σταματήσει να εργάζεται για τον Λευκό Οίκο, όμως, η αλλαγή αυτή σε καμία περίπτωση δεν έφερε στην Carrie την ηρεμία που αποζητούσε.

Τα πρώτα επεισόδια που παρακολούθησα ικανοποίησαν και με το παραπάνω τις προσδοκίες μου - τα υπόλοιπα τα έχω «κατεβάσει» ήδη στο Vodafone TV app για να τα απολαύσω offline το σαββατοκύριακο, όταν και θα έχω περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Και ναι, πιστεύω πως η νέα αυτή σεζόν είναι μία από τις καλύτερες των τελευταίων ετών και συγκεκριμένα μία από τις πιο έντονες που έχουν κυκλοφορήσει -έπειτα από τον 4ο κύκλο της σειράς. Και αυτό διότι είναι πιο επίκαιρη από ποτέ, προβάλλοντας θέματα που δεν βρίσκονται μακριά από τη δική μας πραγματικότητα. Ενδεικτικό είναι το ζήτημα των «fake news» το οποίο το τελευταίο διάστημα απασχολεί έντονα την παγκόσμια κοινότητα -και δη τη διεθνή πολίτικη σκηνή.

3

Η ψυχική υγεία στο επίκεντρο

Για να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις που παρουσιάζονται στον δρόμο της, η Claire Danes βάζει τα δυνατά της. Ωστόσο, η κατάσταση σε ό,τι αφορά στην ψυχική της υγεία δεν είναι καλή. Η Carrie πάσχει -όπως είναι γνωστό- από διπολική διαταραχή και το γεγονός αυτό φαίνεται πως επηρεάζει αρνητικά τη σχέση της με την κόρη της Franny. Το γεγονός, λοιπόν, ότι ο 7ος κύκλος της σειράς θίγει με τόσο έντονο τρόπο το θέμα της ψυχικής υγείας-και δη της σημασίας της κατάλληλης αγωγής- είναι άκρως σημαντικό και σίγουρα με έκανε να εκτιμήσω ακόμη περισσότερο το Homeland. Γιατί ουσιαστικά, με αυτόν τον τρόπο ευαισθητοποιεί την κοινή γνώμη αναφορικά με το «φλέγον» αυτό ζήτημα -πόσο μάλλον εν έτει 2019.

Πέρα από το θέμα της ψυχικής υγείας, όμως, ένας ακόμη λόγος για τον οποίο αξίζει να παρακολουθήσεις την έβδομη σεζόν της σειράς (ή να κάνεις «μαραθώνιους θέασης» ξεκινώντας από την πρώτο κύκλο και φτάνοντας στον έβδομο) αφορά στο γεγονός ότι κατά τη διάρκειά της, η Carrie ερωτεύεται έντονα και μάλιστα, με έναν άνθρωπο ο οποίος δείχνει ότι έχει προοπτικές να μείνει στη ζωή της. Είχαμε να δούμε την Carrie σε μία ανάλογή σχέση από την 3η σεζόν της σειράς και τον Brody. Το ποιος είναι ο άντρας που φέρεται να γοήτευσε την πρωταγωνίστρια του Homeland και το αν το ειδύλλιό τους θα ευδοκιμήσει, θα το μάθεις παρακολουθώντας τη σειρά.

4

Σε κάθε περίπτωση, παρακολουθώντας τα πρώτα επεισόδια της 7ης σεζόν της σειράς, συνειδητοποίησα ότι το Homeland έχει και θα έχει την εκπληκτική δύναμη να επανεφευρίσκει τον εαυτό του και να επιστρέφει περισσότερο έντονο, καθηλωτικό και πάνω από όλα, επίκαιρο. Διότι στη βάση του, το Homeland είναι ένα περιπετειώδες πολιτικό θρίλερ. Και αυτός είναι ο λόγος που κατάφερε να επιβιώσει και να σημειώσει μεγάλη επιτυχία, ακόμη και έπειτα από τον τηλεοπτικό θάνατο του Damian Lewis, του αινιγματικού Nicholas Brody. Η Carrie Mathison και ο Saul Berenson είναι ακόμη εκεί και δίνουν τις μάχες τους, μαζί ή χώρια.

5

Στην περίπτωση, λοιπόν, που δεν έχεις παρακολουθήσει το Homeland, αξίζει να γνωρίζεις τους λόγους που το καθιστούν το κορυφαίο πολιτικό-κατασκοπευτικό θρίλερ των τελευταίων ετών. Το γεγονός ότι πριν από μερικά χρόνια είχε καταφέρει να προκαλέσει την οργή του Πακιστάν -καθώς πρόβαλλε τις σχέσεις της χώρας με τρομοκράτες ταλιμπάν- αποτελεί έναν μόνο από τους λόγους που εξηγούν το γιατί έχει καταφέρει να προσελκύσει -και να διατηρήσει- εκατομμύρια θαυμαστές σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο 7ος κύκλος επεισοδίων που διατίθεται αποκλειστικά στην υπηρεσία FOX+ του Vodafone TV για να το απολαύσεις τη στιγμή που εσύ θες, συνιστά σίγουρα την ιδανική αφορμή για να «μυηθείς» και εσύ στον σκοτεινό, έντονο και συναρπαστικό κόσμο της Carrie Mathison.