VODAFONETV ΣΕΙΡΕΣ

Killing Eve: Η σειρά «ύμνος» στους αντιήρωες αποκλειστικά στο Vodafone TV

Killing Eve: Η σειρά «ύμνος» στους αντιήρωες αποκλειστικά στο Vodafone TV

Όταν έχεις ταυτίσει έναν ηθοποιό με ένα συγκεκριμένο ρόλο, δεν είναι εύκολο να τον συνηθίσεις τα νέα του υποκριτικά καθήκοντα. Ευτυχώς κάτι τέτοιο δεν συνέβη με τη μοναδική Καναδή ηθοποιό, Sandra Oh, που από συμπαθητική γιατρός του The Grey’s Anatomy, μετατράπηκε σε μυστική πράκτορα της ΜI5 για λογαριασμό της καλύτερης σειράς του 2018, το Killing Eve. Είχα διαβάσει, ουκ ολίγες, φορές για την επιτυχία του πρώτου κύκλου, πριν τελικά δω σερί και τα οχτώ επεισόδια της πρώτης σεζόν, τα οποία βρήκα διαθέσιμα αποκλειστικά στο Vodafone TV.

Αριστουργηματικά απολαυστικό

Αντιλαμβάνεσαι πολύ γρήγορα, αν όχι από την πρώτη σκηνή, ότι δεν πρόκειται για μία συνηθισμένη ιστορία μυστηρίου. Η ιδιοφυής Βρετανίδα δημιουργός της σειράς, Phoebe Waller-Bridge, η οποία εντυπωσίασε το τηλεοπτικό κοινό, τόσο με την παρθενική της απόπειρα ως σεναριογράφος, όσο και με τον πρωταγωνιστικό της ρόλο, στην καυστική κωμωδία Fleabag, καταφέρνει να ανατρέψει όλα εκείνα τα κλισέ που θα φανταζόσουν σε μια υπόθεση ενός κατασκοπικού θρίλερ.

Βασισμένη στα βιβλία του Luke Jennings με ηρωίδα την πληρωμένη δολοφόνο Villanelle -την οποία υποδύεται η Jodie Comer, δημοφιλής για το ρόλο της στην τηλεοπτική σειρά Doctor Foster- η βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα σειρά του BBC America και του AMC δεν ξεκινά όπως θα περίμενε κάποιος… Όταν, μάλιστα, είδα την καταζητούμενη δολοφόνο να επισκέπτεται την πράκτορα Eve Polastri στο σπίτι της, επειδή θέλει να… δειπνήσουν, τότε διαπίστωσα ότι δεν πρόκειται να παρακολουθήσω μία ακόμα κλασική περιπέτεια κυνηγού-θηράματος, αλλά κάτι πολύ περισσότερο. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι δεν μπορούσα να φανταστώ τη συνέχεια.

kk

Προς έκπληξή μου, λοιπόν, είδα την πλοκή να εκτυλίσσεται με πρωτοτυπία σε μία καυστική, μαύρη κωμωδία μυστηρίου και τη χημεία ανάμεσα στις δύο βασικές ηρωίδες, την Villanelle και την Eve, να είναι περίεργα γοητευτική. Το αινιγματικό σενάριο δεν αναλώνεται γύρω από την ταυτότητα του ψυχοπαθούς δολοφόνου, καθώς αυτός είναι εμφανής εξ αρχής, αλλά επικεντρώνεται στη σχέση των δύο φαινομενικά αντίθετων γυναικείων χαρακτήρων, που αναπόφευκτα συμπληρώνουν η μία την άλλη.

Αντιηρωικός ύμνος

Η Eve είναι μια βαριεστημένη και έξυπνη, χαμηλόβαθμη αξιωματικός γραφείου της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών MI5, η οποία φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε κατάσκοπο, ενώ η Villanelle είναι μια ασταθής, αλλά πανέξυπνη, δολοφόνος, που είναι προσκολλημένη στις ανέσεις που της προσφέρει το βίαιο επάγγελμά της. Παθιασμένες η μια με την άλλη, οι δύο αντιηρωίδες βρίσκονται συνεχώς αντιμέτωπες σε ένα εναλλακτικό κυνήγι γάτας-ποντικιού. Με όχημα τις απολαυστικές τους ερμηνείες, η συναρπαστική σειρά οφείλω να ομολογήσω ότι επιφυλάσσει στιγμές απροσδόκητου χιούμορ και αγωνίας, μέσα σε έναν κόσμο οργανωμένου εγκλήματος και παγκόσμιων συνομωσιών, στις πιο σκοτεινές γωνιές της Ευρώπης του σήμερα.

kk2

Έχοντας, λοιπόν, ξενυχτίσει πάνω από το τάμπλετ και μπροστά από την οθόνη της τηλεόρασης, κατάφερα να «χορτάσω» ολόκληρο τον πρώτο κύκλο, ο οποίος έγινε διαθέσιμος στην Ελλάδα αποκλειστικά από το Vodafone TV. Ευτυχώς, το «μαρτύριο» της αναμονής για το δεύτερο κύκλο της σειράς δεν θα συνεχιστεί για πολύ, καθώς το Vodafone TV φέρνει ένα νέο επεισόδιο της επόμενης σεζόν, κάθε Δευτέρα του Απριλίου και του Μαΐου, λίγες μόλις ώρες μετά την προβολή του στις ΗΠΑ!

Αν, πάντως, ψάχνεις να δεις κάτι το διαφορετικό, το Killing Eve σίγουρα θα σε αποζημιώσει. Δεν είναι, εξάλλου, καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι, η βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα και υποψήφια για δύο Primetime Emmy Awards δραματική σειρά, ψηφίστηκε ως η καλύτερη για το 2018 και κατάφερε να ανανεώσει τη δεύτερη σεζόν της από το BBC America πριν καν ολοκληρωθεί η πρώτη!