VODAFONETV ΣΕΙΡΕΣ

Το Baywatch περνά στην ψηφιακή εποχή και φέρνει τη γοητεία των 90s στο σήμερα

Το Baywatch περνά στην ψηφιακή εποχή και φέρνει τη γοητεία των 90s στο σήμερα

Αποτελεί την πλέον εμβληματική σειρά της δεκαετίας του 90’ και σύμφωνα με το βιβλίο καταγραφής παγκόσμιων ρεκόρ Guinness, συνιστά την πιο δημοφιλή τηλεοπτική σειρά όλων των εποχών, αριθμώντας μέχρι σήμερα πάνω από 1,1 εκατομμύρια τηλεθεατές παγκοσμίως.

Ο λόγος για το Baywatch, το cult show που έφτασε για πρώτη φορά στις ελληνικές οθόνες το 1991 και μας κράτησε συντροφιά για δώδεκα ολόκληρα χρόνια -για την ακρίβεια, από το 1989 έως το 1999 και από το 1999 έως το 2001- φέρνοντας στα σπίτια μας τον «αέρα» και τη γοητεία του καλιφορνέζικου καλοκαιριού. Διότι η πρωτοποριακή -για τα δεδομένα της εποχής της- αμερικανική τηλεοπτική σειρά, μας «ταξίδεψε» στις εντυπωσιακές παραλίες του Λος Άντζελες και μας επέτρεψε να ρίξουμε μία διεξοδική «ματιά» στις έντονες ζωές μιας ομάδας ναυαγοσωστών οι οποίοι κάθε μέρα έσωζαν ανθρώπους από τα ορμητικά νερά του ωκεανού, πολεμούσαν το έγκλημα και παράλληλα, καλούνταν να αντιμετωπίσουν τις πιο συναρπαστικές ανθρώπινες καταστάσεις.

Φέτος, λοιπόν, η κορυφαία αυτή σειρά συμπληρώνει 30 χρόνια ζωής και αυτό το καλοκαίρι, μας δίνεται μία μοναδική ευκαιρία να τη παρακολουθήσουμε ξανά σε εκπληκτική HD ποιότητα. Διότι το Vodafone TV φέρνει στις οθόνες μας το Baywatch Remastered (συνολικά εννέα κύκλους και 199 επεισόδια) και από τις 15 Ιουνίου μας επιτρέπει να παρακολουθήσουμε το Baywatch, όπως δεν το έχουμε ξαναδεί.

2

Η απόλυτη κλασική, καλοκαιρινή σειρά

Στη δική μας περίπτωση, το Baywatch είναι μία σειρά που θα έχει πάντα μία θέση στο τηλεοπτικό μας «μενού» και το καλοκαίρι του 2019, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να δούμε ξανά τον Mitch Buchannon και την παρέα του εν δράσει. Πόσω μάλλον τώρα που η σειρά πέρασε στην ψηφιακή εποχή. Αξίζει απλώς να σημειώσουμε πως σύμφωνα με τους συντελεστές του Baywatch Remastered, χρειάστηκαν δέκα ολόκληροι μήνες για να λάβει η σειρά την HD μορφή της με τους ίδιους να δηλώνουν πως το επικό σόου των 90s ανανεώθηκε ούτως ώστε -μεταξύ άλλων- να έχουν και οι νέες γενιές την ευκαιρία να το απολαύσουν.

Με φόντο τις εντυπωσιακές παραλίες της Καλιφόρνια και με αιθέριες υπάρξεις σε πρώτο πλάνο, δεν υπάρχει αμφιβολία πως το Baywatch ήταν, είναι και θα παραμείνει η απόλυτη καλοκαιρινή σειρά. Και το συναρπαστικό και συνάμα ανάλαφρο σενάριο της είναι ένας ακόμη παράγοντας που συμβάλλει σε αυτό το αποτέλεσμα. Με τη διάθεσή μας να είναι εξίσου ανάλαφρη την περίοδο που διανύουμε, αποτελεί την ιδανική επιλογή για να δροσίσουμε τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακά μας. Το cast της σειράς είναι, φυσικά, μία ακόμη παράμετρος που συνέβαλε στην επιτυχία της και η οποία αναμένεται να προσελκύσει ξανά το τηλεοπτικό κοινό παλιών αλλά και νεότερων γενιών. Ο David Hasselhoff, η Pamela Anderson, η Carmen Electra, η Yasmeen Bleeth και ο «Aquaman» Jason Momoa επιστέφουν σε High-definition μορφή στις οθόνες μας -και όχι μόνο τις τηλεοπτικές. Διότι χάρη στην υπηρεσία On Demand μπορούμε να παρακολουθούμε τη σειρά οπότε θέλουμε και από οποία συσκευή επιθυμούμε.

Από τον φετινό Ιούνιο, λοιπόν, μπορούμε να απολαύσουμε τους πρωταγωνιστές του Baywatch όπως δεν τους έχουμε δει ξανά και να παρακολουθήσουμε τις slow-motion σκηνές τους στις πιο «ζωντανές» αποχρώσεις. Τα πλάνα σε αργή κίνηση χαρακτηρίζουν, άλλωστε, τη σειρά και όπως οι ενθουσιώδεις θαυμαστές της γνωρίζουν, πηγή έμπνευσης στη συγκεκριμένη περίπτωση αποτέλεσαν για τους δημιουργούς του Baywatch οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 1988 και οι κορυφαίοι σπρίντερ τους. Κάπως έτσι μας δόθηκε η ευκαιρία να απολαμβάνουμε επί των οθονών μας το «σπριντ» των διάσημων ναυαγοσωστών του Λος Άντζελες πάνω στην άμμο και σε ποιότητα αναβαθμισμένη -όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω εικόνα από το τότε (αριστερά) και το σήμερα (δεξιά).

3

Βέβαια, εκτός από τις απίθανες slow-motion σκηνές τις οποίες θα απολαύσουμε αυτόν τον μήνα στην πιο ζωντανή τους μορφή, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το Baywatch Remastered μας δίνει τώρα την ευκαιρία να δούμε μερικά από τα πιο επικά επεισόδια της σειράς στην πλέον αναβαθμισμένη εκδοχή τους. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως το Baywatch μας έμαθε πως ένας ναυαγοσώστης μπορεί να τα βάλει με αλιγάτορες, όπως συνέβη στο επεισόδιο «Beauty and the Beast» όπου ο Mitch Buchannon πάλεψε με γυμνά χέρια με ένα τεράστιο ερπετό που ζούσε κρυμμένο στη «διάσημη» Venice Beach της Καλιφόρνια. Ο Mitch μας απέδειξε, επίσης, στο «Shark Fever» πως μπορεί να εξοντώσει και επικίνδυνους καρχαρίες, ενώ χάρη στο Baywatch διαπιστώσαμε ότι μία ομάδα ναυαγοσωστών δεν διστάζει να αφοπλίσει μία… πυρηνική βόμβα για το κοινό καλό ή να τα βάλει με eco terrorists -και συνεπώς να φέρει την οικολογική τρομοκρατία στο προσκήνιο ήδη από το 1995, όταν και η Stephanie απήχθη από οικολογικούς τρομοκράτες! Τι άλλο να ζητήσουμε;

Σε κάθε περίπτωση, μία «ματιά» στο παρακάτω βίντεο είναι αρκετή για να διαπιστώσει κάποιος τη διαφορά που το HD αποτέλεσμα έχει επί των οθονών μας. Ουσιαστικά, μας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθούμε σκηνές που έχουν γυριστεί στις αρχές της δεκαετίας του 90’ και να αισθανόμαστε πως βλέπουμε εικόνες που δεν υστερούν σε τίποτα από τα πλάνα των σύγχρονων τηλεοπτικών παραγωγών. Το αποτέλεσμα καλύπτει τις ανάγκες των σύγχρονων τηλεθεατών και το ενδιαφέρον στοιχείο σε ό,τι αφορά στο Baywatch Remastered είναι πως αν κάποιος το παρακολουθήσει ξανά, θα δει μάλιστα, πως η πλοκή του είναι απίστευτα επίκαιρη και διόλου παρωχημένη.

Είτε ανήκετε, λοιπόν, στην κατηγορία των μεγάλων θαυμαστών του Baywatch είτε δεν το έχετε παρακολουθήσει ξανά, αξίζει δίχως αμφιβολία να εμπλουτίσετε τις καλοκαιρινές στιγμές χαλάρωσής σας με την αναβαθμισμένη εκδοχή της θρυλικής σειράς που παραμένει μέχρι τις μέρες μας η πιο δημοφιλής τηλεοπτική παραγωγή όλων των εποχών. Κατεβάστε τα επεισόδια στο κινητό ή το tablet σας και δείτε τα όποια στιγμή θέλετε. Από τα μέσα Ιουνίου το Baywatch Remastered είναι στη διάθεσή μας από το Vodafone TV και μας φέρνει την αύρα της Καλιφόρνια και τη «μαγεία» των 90s’ επί των οθονών μας.