VODAFONETV ΣΕΙΡΕΣ

The Young Pope: Όταν Paolo Sorrentino και Jude Law ενώνουν τις δυνάμεις τους

The Young Pope: Όταν Paolo Sorrentino και Jude Law ενώνουν τις δυνάμεις τους

Με δημιουργό τον ταλαντούχο και βραβευμένο με Bafta Paolo Sorrentino και πρωταγωνιστές τους Jude Law, Diane Keaton και James Cromwell, δεν συνιστά υπερβολή να υπογραμμίσουμε πως η επιτυχία του The Young Pope φάνταζε εγγυημένη ήδη από τα πρώτα κιόλας γυρίσματα της σειράς. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που η αριστουργηματική αυτή παραγωγή του γνωστού Ιταλού σκηνοθέτη και σεναριογράφου βρίσκεται φέτος στην καλοκαιρινή μου λίστα προβολών.

Για τους λάτρεις των «μαραθωνίων» τηλεθέασης, η αναζήτηση της επόμενης σπουδαίας παραγωγής που θα τους προσφέρει έντονες στιγμές και την ευκαιρία να απολαύσουν ποιοτικό περιεχόμενο δεν είναι εύκολη υπόθεση. Με τις επιλογές που έχουμε σήμερα στη διάθεσή μας να είναι πολλές και τον ελεύθερο χρόνο για χαλάρωση περιορισμένο, είναι σημαντικό η παραγωγή που θα επιλέξουμε να παρακολουθήσουμε, να μπορεί να μας «καθηλώσει». Και για το καλοκαίρι του 2019 η αποκαλυπτική ιστορία του πρώτου Αμερικανού Πάπα συνιστά μία εξαιρετική επιλογή που δεν πρέπει να απουσιάζει από τις βραδιές προβολών μας.

Με τον πρώτο κύκλο του The Young Pope να είναι διαθέσιμος στο Vodafone TV από τις 15 Ιουνίου, έχουμε κάθε λόγο να επιλέξουμε να παρακολουθήσουμε τις περιπέτειες του φιλόδοξου Πάπα Πίου XIII με φόντο το Βατικανό. Στην ηλικία των 47 ετών γίνεται ο νεότερος Πάπας στην ιστορία του παπισμού και οι ιδέες που έχει και θέλει να εφαρμόσει, προκαλούν αντιδράσεις και μία σειρά εξελίξεων. Αν διερωτάστε το «γιατί» να την επιλέξετε, μπορείτε να ανατρέξετε στη λίστα που ακολουθεί και στην οποία έχω συμπεριλάβει τους λόγους για τους οποίους η αποκαλυπτική ιστορία του πιο μυστηριώδη και αντιφατικού Ποντίφικα που έχει αποτυπωθεί στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη, είναι η ιδανική αφορμή για έναν τηλεοπτικό μαραθώνιο.

Η πλοκή που «καθηλώνει» τον θεατή

Δεν υπάρχει λάτρης των τηλεοπτικών σειρών που θα μπορούσε να πει «όχι» σε μία εκπληκτική ιστορία γεμάτη ίντριγκες και συνομωσίες. Αυτός ο κάθε άλλο παρά αγγελικά πλασμένος κόσμος αποκαλύπτεται επί των οθονών μας σε κάθε επεισόδιο του The Young Pope. Με σκηνές και ατάκες που κρατούν το ενδιαφέρον μας αμείωτο, η σειρά του Paolo Sorrentino (πρόκειται στην πραγματικότητα για την πρώτη τηλεοπτική σειρά που σκηνοθετεί) μπορεί να ικανοποιήσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς θεατές.

2 copy


Copyright Gianni Fiorito

Οι ρεαλιστικές σκηνές στη Ρώμη

Και μπορεί η σειρά να μην βασίζεται σε μία πραγματική ιστορία όμως, οι σκηνές της έχουν γυριστεί στη Ρώμη και είναι τόσο ρεαλιστικές που σχεδόν θα σας πείσουν πως ο Lenny Belardo, δηλαδή ο Πάπας Πίος XIII, ήταν υπαρκτό πρόσωπο. Άλλωστε, αρκεί να αναλογιστεί κάποιος την ιστορία του παπικού θρόνου προκειμένου να ανακαλύψει πως ενδεχομένως υπήρξαν πολλές «πηγές» έμπνευσης για τον δημιουργό της σειράς.

3


Copyright Gianni Fiorito

Η συγκλονιστική ερμηνεία του Jude Law και ο αντιφατικός Πάπας Πίος XIII

Δεν είναι τυχαίο, φυσικά, το γεγονός ότι τα σχόλια για τη νέα δουλειά του Jude Law ήταν κάτι περισσότερο από ενθουσιώδη. Η επιλογή του Sorrentino φαίνεται πως ήταν εξαιρετικά εύστοχή. Για τον ίδιο τον Ιταλό σεναριογράφο και δημιουργό του La Grande Belezza, ο ρόλος του Βρετανού ηθοποιού στην ταινία «Sam Mendes’ Road to Perdition» ήταν εκείνος που τον έκανε να αισθανθεί πως ο Law μπορούσε να γίνει ο Πάπας Πίος XIII, ένας Πάπας που… δεν υπήρξε ποτέ. Σε συνέντευξη που παραχώρησε, μάλιστα, ο ίδιος ο Sorrentino αναφέρθηκε στον Law, κάνοντας λόγο για έναν ηθοποιό με «απεριόριστο ταλέντο». Και ναι, σύμφωνα με τον ίδιο, υπήρχαν πολλά «κοινά σημεία» ανάμεσα στον Βρετανό σταρ και τον δικό του Πάπα. Όπως ανέφερε, είχε την κατάλληλη ηλικία, τη σωματική εμφάνιση, το χάρισμα και την ικανότητα να ενσωματώνει τη δυαδικότητα που απαιτούσε ο ρόλος, ενώ την ίδια ώρα διέθετε εξαιρετική αντοχή και δυνατότητες συγκέντρωσης, «συστατικά» απαραίτητα για μία εξαιρετική συνεργασία ανάμεσα σε έναν ηθοποιό και έναν σκηνοθέτη.

4


Copyright Gianni Fiorito

Τα σημαντικά θέματα που καλύπτει η σειρά

Όπως είναι αναμενόμενο, μία σειρά που σχετίζεται με το ζήτημα της θρησκείας δεν θα μπορούσε να μην καταπιάνεται με θέματα ουσιώδη τα οποία απασχολούν εδώ και αιώνες την ανθρωπότητα. Στο The Young Pope, λοιπόν, το κακό μάχεται με το καλό και ζητήματα ηθικής έρχονται στο προσκήνιο. Το ίδιο και το θέμα της ύπαρξης του Θεού. Η ιστορία του πρώτου Αμερικανού Πάπα είναι αναμφίβολα αποκαλυπτική σε πολλά επίπεδα, ακόμη και σε εκείνο που αφορά την εσωτερική μας αναζήτηση.

5


Copyright Gianni Fiorito

Για όλους τους παραπάνω λόγους το The Young Pope θα μπει στο δικό μου, τηλεοπτικό μενού. Και όπως έχω φροντίσει να γνωρίζω, από το πρώτο κιόλας επεισόδιο του πρώτου κύκλου της σειράς, ο Πάπας Πίος XIII θα αναλάβει δράση. Μυστηριώδης και σκληρός αλλά ταυτόχρονα ευαίσθητος και εύθραυστος. Ο Πάπας Πίος XIII είναι αντιφατικός και μία «ματιά» στο επίπονο παρελθόν του, εξηγεί ενδεχομένως το γιατί. Οι απαντήσεις θα δοθούν στο Vodafone TV. Κατεβάστε τα επεισόδια στο κινητό ή το tablet σας και μάθετε όποια στιγμή θέλετε τα πάντα για τον ξεχωριστό Πάπα του Paolo Sorrentino.