VODAFONETV ΣΕΙΡΕΣ

Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Τα ντοκιμαντέρ που συγκλονίζουν στο Vodafone TV

Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Τα ντοκιμαντέρ που συγκλονίζουν στο Vodafone TV

Μπορεί για πολλούς να ανήκει στο μακρινό παρελθόν όμως, στην πραγματικότητα μόλις 74 χρόνια έχουν περάσει από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, της πιο αιματηρής σύγκρουσης στην ιστορία της ανθρωπότητας. Κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι, λοιπόν, το γεγονός ότι το όνομα «Χίτλερ» και τα δραματικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στον πλανήτη μας από το 1939 μέχρι το 1945 συνεχίζουν να μας στοιχειώνουν και ταυτόχρονα, να μας κάνουν να θέλουμε να ρίξουμε περισσότερο «φως» σε αυτή την αναμφίβολα σκοτεινή περίοδο που έμελλε να κοστίσει τη ζωή σε περισσότερους από 70 εκατομμύρια ανθρώπους.

Από την άνοδο του Χίτλερ στη γερμανική δικτατορία ως την κορύφωση της βάναυσης αυτής σύγκρουσης και τα απάνθρωπα εγκλήματα του Ολοκαυτώματος: Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος άλλαξε τον κόσμο μας για πάντα. Με το ενδιαφέρον των τηλεθεατών και των αναγνωστών για την ιστορία να έχει αυξηθεί σε σημαντικό βαθμό τα τελευταία χρόνια, λοιπόν, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός πως το τηλεοπτικό δίκτυο National Geographic κατάφερε να συγκεντρώσει -μεταξύ άλλων - πληροφορίες αλλά και απόρρητο, αμοντάριστο και σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό από τη περίοδο εκείνη και να δημιουργήσει μία σειρά από συγκλονιστικά ντοκιμαντέρ για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Πρόκειται για εκπληκτικές παραγωγές που φέρνουν σε πρώτο πλάνο ιστορικά γεγονότα αλλά και τα προσωπικά βιώματα των ανθρώπων που έζησαν τη φρίκη του πολέμου ή έλαβαν μέρος σε αυτόν -και τα οποία μπορούμε τώρα να παρακολουθήσουμε τώρα On Demand, όποια στιγμή θέλουμε και από οποιαδήποτε συσκευή, μέσα από την υπηρεσία National Geographic+ του Vodafone TV.

2

Από το ντοκιμαντέρ «Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Στα Βάθη των Ωκεανών» που συνδυάζει επιστημονικές πληροφορίες με υπερσύγχρονα γραφικά στη σειρά «Αποκάλυψη: Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος - Οι Μεγάλες Αποβάσεις» η οποία αποτελεί μία ζωντανή απεικόνιση του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και παρουσιάζει τις πιο καταλυτικές στιγμές του -όπως την απόβαση στη Νορμανδία και τη Σαϊπάν. Και από «Το Υπερόπλο Του Χίτλερ» και τις προσπάθειες των συμμαχικών δυνάμεων να το εξουδετερώσουν στο «Ολοκληρωτικός Πόλεμος» και την «Τακτική της Αγέλης».

Οι Έλληνες τηλεθεατές έχουν τώρα την ευκαιρία να κάνουν μία «βουτιά» στην Ιστορία μέσα από τις συγκλονιστικές αυτές παραγωγές χάρη στο Vodafone TV το οποίο μέσα από την πρωτοποριακή υπηρεσία on demand διανομής συναρπαστικού περιεχομένου ντοκιμαντέρ National Geographic+, φέρνει στο προσκήνιο γνωστές και άγνωστες πτυχές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Με ολοκαίνουρια επεισόδια για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο να έχουν προστεθεί στο «μενού» των επιλογών μας, δεν υπάρχει αμφιβολία πως η περίοδος που διανύουμε ενδείκνυται για… ιστορικούς «μαραθωνίους» θέασης. Διότι, μεταξύ άλλων, στην On Demand κατηγορία National Geographic+ συνολικά 700 ντοκιμαντέρ είναι διαθέσιμα οποιαδήποτε στιγμή και από οποιαδήποτε συσκευή (ακόμη και offline) και μάλιστα, αφορούν σε πολλές ακόμη θεματικές κατηγορίες. Το διάστημα, η επιστήμη, η κλιματική αλλαγή, προσωπικότητες που έκαναν τη διαφορά στον κόσμο, παγκόσμιοι πολιτισμοί, ακόμη και οι δεινόσαυροι, μπαίνουν σε πρώτο πλάνο.

Αυτό τον Ιούνιο, λοιπόν, αξίζει να προσθέσουμε μία «δόση» ιστορίας στα «μενού» των προβολών μας. Όπου και αν βρισκόμαστε και από οποιαδήποτε οθόνη, τώρα μπορούμε να παρακολουθήσουμε τα πλέον συγκλονιστικά γεγονότα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με τον πλέον ρεαλιστικό τρόπο. Οι επιλογές είναι σίγουρα πολλές.

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για να πάρετε μία «γεύση» από όσα θα δείτε